Anne şefkatinin saati 40 Dolar

New York’da kiralık annelik işini başlatan 63 yaşındaki Nina Keneally, 40 dolar karşılığında insanların derdini dinliyor, çorbalarını pişiriyor, onlarla oturup film seyrediyor.

BBC’nin haberine göre; İki yıl önce Brooklyn’in Bushwick mahallesine taşınan Nina Keneally, ünlü ve gözde semtte yaşayan gençlerin sık sık kendisine akıl sorduğunu gördü. Keneally, gençlerin kendi anne babalarıyla konuşamadıkları ilişkiler, meslekî sorunlar, hayat tarzını değiştirmek gibi konuları kendisine açabildiklerini anlatıyor; “Öylesine, pek çoğunun benimle konuşmaya başladığını gördüm. Anne babalarına anlatamayacakları şeyleri arkadaşlarına anlattıklarını söylüyorlardı.” diyor.

Guardian Gazetesi’nin New York’daki muhabiri Adam Gabbatt da, Nina Keneally’den kiralık annelik hizmeti almaya karar vermiş. Gabbatt, Keneally’nin kendisine sabah kahvaltısı için ekmek kızarttığını, çay yaptığını ve bunun hoşuna gittiğini anlatıyor. Sonra da, karşı karşıya olduğu bazı dertleri, sorunlu dişini, ayaklarını ısıtan bir çorabı nereden bulabileceğini ve aşk hayatını konuşmuşlar. “Keneally çok yardımcı oldu. Dişin düzelir, dedi. SmartWool marka çorap almamı söyledi. Annelik sevgisiyle çevrelenmiş halde doldu bir saat bu.” diyor Guardian muhabiri.

Fıtrat yalan söylemiyor
07
Tahmin edilebileceği gibi Keneally annelik deneyimine sahip. 30 ve 27 yaşlarında iki oğlu var. Ayrıca uyuşturucu ve rehabilitasyon danışmanlığı yapmış. Ama terapist veya doktor olmadığında ısrar ediyor. Keneally, kiralık annelik işinin geliştiğini, iki tane düzenli müşterisi olduğunu, ayrıca birçok talep de geldiğini anlatıyor.
Bu haber bize, fıtratın asla yalan söylemeyeceğini, daha çok çalışıp para kazanmak uğruna yalnızlığa terk edilen çocukların, yaşlarının ilerlemesine rağmen anne şefkatine ihtiyaç duyduklarını, bunun da ancak geniş cömertlik sahibi ve merhametli birinden gelebileceğini gösteriyor. Şefkatsiz büyüyen insanların, o boşluğu böyle geçici de olsa bir ‘anne şefkati’ ile doldurmak istemesi fıtratın haykırışı belki de. Bütün annelerin şefkatinin, Allah’ın şefkatinin yanında bir parıltı olduğu ve O’nun rahmet hazinesinin hepimize kâfi olduğu bilinciyle yaşamalı…

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*