Rusya’da emanetimiz var

Sarıkamış Harekâtı’nın 101. yılında şehitlerimizi anarken; Yedikıta dergisi, Türk sancakları ile ilgili dikkat çekici bir haber yayınladı. Cihan’ın sitesinde yer alan haberde, harekât sonrasında Rusların eline geçen Türk sancakları ile ilgili bilgiler yer alıyor.

Savaşın ardından Rusların eline geçen sancakların, Ruslar tarafından nasıl propaganda malzemesi olarak kullanıldığının anlatıldığı haberde, Sarıkamış’ın son esiri sancakların ait olduğu topraklara getirilmesi çağrısında bulunuldu.

03

Haberde, ordumuza güç kuvvet veren alay sancaklarının Rus ordusuna esir düşmemesi için verilen mücadele anlatılıyor. Erzurum’a nakledilen alay sancaklarının ihmalkârlık nedeniyle Rus askerlerinin eline geçişine ilişkin dikkat çeken bilgiler yer alıyor. Ruslar tarafından zamanında St. Peter ve Paul Katedrali’ne yerleştirilen sancakların halen orda olup olmadıklarını bilinmiyor. Sarıkamış’ta ele geçen bir sancağın ise Moskova Devlet Tarih Müzesi’nde sergilendiğini edinilen bilgiler arasında.

Rusların, 100 yıl önce ele geçirdikleri bu sancakları zafer nişanesi olarak kalabalık halk kitleleri eşliğinde sokaklarda gezdirerek propaganda malzemesi olarak kullanmaları şehitlerin ruhunu inciten bir mânâ taşıyor. Dileriz bu sancaklar devletimiz tarafından asıl vatanına geri getirilebilir.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*