Hani obez olan yalnızca Amerikalılardı?

Obezite, gündemimizdeki yerini Amerika ve Amerikalılara ötelediğimiz bir kavram olarak korumaya devam etse de, yapılan son araştırmalar Türkiye’deki yetişkinlerin neredeyse yarısının obez ya da fazla kilolu olduğunu ortaya koyuyor.

Yeşilist’in haberinde yer alan bilgilere göre; bizimle birlikte Avrupa ve Orta Asya’yı da kıskacına alan, 20 yaş üzerinde görülen obezitenin başlıca sebepleri ise hareketsizlik, tek çeşit beslenme biçimi, mevsiminde gıda tüketmeme, anne sütü eksikliği ve eğitimsizlik.

Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü’nün (FAO) yayınladığı son rapora göre Avrupa ve Orta Asya sağlıksız beslenmenin farklı türleriyle mücadele ediyor. Rapor yetersiz beslenme ya da yetersiz gıda alımı gibi açlık türlerinin büyük oranda bittiğini, fakat en az açlık kadar ciddi olan beslenme sorunlarına acil olarak çözüm bulunması gerektiğini ortaya koyuyor.

91

Söylenecek söz belli. Sünnet üzere beslenmeden uzaklaştıkça bu tip haberleri sık sık yapmak zorunda kalacağız ne yazık ki. Hem Allah rızası, hem de sağlıklı kaliteli hayat için, tek çeşidi, iki öğünü tercih etmek, gece yemeklerine son vermek gibi sünnetlere uymak zorundayız.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*