Hayat yolculuğunun gençlik cüz’ü

Yeni Asya Ankara hanım okuyucuları tarafından “Hayat Yolculuğunda Gençliğimiz” adlı panel düzenlendi.

“Gençlik hiç şüphe yok ki gidecek. Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat’iyyetinde, gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecek. Eğer o fâni ve geçici gençliğini iffetle hayrata –istikamet dairesinde– sarf etse, onunla ebedî, bâki bir gençliği kazanacağını bütün semavî fermanlar müjde veriyorlar” diyen Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin yolundan sadakatle yürüyerek, onu ve eserlerini daha yakından tanıyabilmek için,  geçen haftalarda Yeni Asya Ankara hanım okuyucuları tarafından “Hayat Yolculuğunda Gençliğimiz” adlı panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü gazeteci-yazar Meryem İlhan’ın yaptığı panele; “Risale-i Nur ve Gençlik” konusuyla eğitimci yazar Ayşenur Yaşar, “Peygamberimiz(asm) ve Gençlik” konusuyla ilahiyatçı Esma Nur Adıbelli, “Genç Psikolojisi” konusuyla PDR&Eğitim Uzmanı Saidenur Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Seval Benek’in sunuculuğunu yaptığı panel Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Ardından hep beraber “Zamanın Sesi” sinevizyonu izlendi. Sonrasında panelistlerin sunumlarına geçildi.

Konuşmanın ardından ikinci panelist Ayşenur Yaşar “Ahirzamanda genç olmak zor mudur?” sorusunu bütün ebedî ruhlara yönelterek konuya başladı. Cevabını da asrın tefsiri olan Risale-i Nur’dan derlediği “Hayatın zevkini ve lezzetini isterseniz, hayatınızı iman ile hayatlandırınız ve feraizle zinetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz” ve “meşru dairedeki keyfe iktifa ediniz. O, keyfinize kâfidir” düsturlarıyla izah etti.

Panelin kapanışında Yeni Asya Ankara üniversite talebeleri arasında düzenlenen “Risale-i Nur ve Gençliğim” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren (1. Derya Gündoğdu–Selam; 2. Hasret Aslan–Risale-i Nur; 3. Merve Aktepe–Ab-ı Hayat) talebelere ödülleri verildi.

Haber: Hatice Göger

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*