CNR EXPO’da geçen ay neler oldu?

3. CNR EXPO Kitap Fuarı 4 Mart’ta “Engelsiz Bir Dünya” temasıyla okurla buluştu.

4–13 Mart tarihlerinde gerçekleşen fuar; imza günleri, seminerler, söyleşiler, dinletiler, çocuk etkinlikleri, paneller ve daha birçok etkinlikle kitapseverleri ağırladı. Yeni Asya Neşriyat, bu sene de bütün yayınlarıyla fuarda yerini aldı.

Fuarda öne çıkan bazı haberler:

  • Dergimiz Genç Yorum ve Bizim Aile dergisinin ortaklaşa düzenlediği “Savaşın Masumları” isimli panel 13 Mart’ta yapıldı. Bizim Aile dergisi Yayın koordinatörü Yasemin Güleçyüz, Psikolog Yasemin Salihoğlu ve mültecilere gönüllü yardım faaliyetleriyle bilinen Şerife Çerçi’nin konuşmacı olduğu panelde “mülteciler meselesine bir mü’min’in bakış açısı ne olmalıdır?” sorusuna cevap arandı.
  • Edebiyatçı Yazar İslam Yaşar, “Adnan Menderes’in Hayatı” konulu seminerinde, Menderes’in demokrat bakış açısını nasıl kazandığını, milletin değerlerini nasıl devletin değeri haline getirdiğini anlattı.
  • Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, “Cemaat ve İktidar” konulu söyleşisinde okurlarıyla buluştu.
  • Anadolu Ajansı’nın (AA) “Global İletişim Ortağı” olduğu Kitap Fuarı’nda yer alan Arapça Yayınlar Özel Bölümü’nü ziyaret eden Suriyeli çocuklara, istedikleri kitabı alabilmeleri için 20 lira harçlık verildi.
  • “Korsan Kitaba Hayır!” imza kampanyası gerçekleştirildi. Bunu internet üzerinden yapmak yerine fuar ziyaretçilerine birebir imza attırıldı. İmza atan herkese giriş sayfasında “Korsanı değil beni oku” yazan kitaplar hediye edildi.
  • “Bunlar gerçekten orijinal mi?” dediğimiz İbrahim Şinasi tarafından 1862’de yayımlanmaya başlanan Tasvir-i Efkâr gazetesinin; 1908’de yayımlanmaya başlanan, Mehmet Akif Ersoy’un başyazılarını yazdığı Sırat-ı Mustakim dergilerinin orijinallerini bulabildiğimiz standlar vardı. Osmanlıca sahaflara tahmin edilenden fazla ilgi gösterildi.

2

4

CNR Holding ve Basın Yayın Birliği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği desteği ve “Engelsiz Bir Dünya” teması ile 4 Mart’ta açılan fuar, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle sona erdi. Kitap Fuarı’nı bu yıl 9 günde 383 bin 187 kişi ziyaret etti. Girişleri ücretsiz olan fuarı, geçen yıl 318 bin kişi ziyaret ederken, bu yıl 65 bin kişilik artış dikkati çekti.

 

Uluslararası kimlik kazandı

Bu sene uluslararası kimlik kazanan CNR Kitap Fuarı, aralarında Almanya, Meksika, Bosna Hersek, İngiltere, Makedonya, Arnavutluk, Arjantin, Kolombiya, Bolivya’nın bulunduğu 19 ülkeden 104 yayınevine de ev sahipliği yaptı. Fuarda, ana dili Arapça olan, Filistin, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 85 yayıncı, “Arap Ülkeleri Yayıncıları Özel Bölümü”nde yer aldı.

Fuar, 13 Mart pazar günü kitapseverlere veda etti.

32

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*