Nisan sayımız çıktı!

RAHMET’e davet var

Aylık Aktüel Gençlik Dergisi Genç Yorum; Nisan ayı ile beraber okuyucularını RAHMET’i düşünmeye, istemeye, O’na (cc) yönelmeye davet ediyor.

Gündemi ebedî gençlik olan Genç Yorum dergisi, gençlerin gündemine hakikatleri taşımaya devam ediyor. Baharın merkezi olan Nisan ayının; üç ayların başlangıcını ve kutlu doğumu içinde saklamasıyla RAHMET’e gebe olduğunu vurgulayan dergi, manevî yönden arınmak için bir fırsat olduğunu belirtiyor.

Uzunca bir süredir, gerek Türkiye gerekse İslâm âleminin maddî-manevî bir buhrandan geçiyor olduğu; birlik ve beraberliği baltalayan, masum insanların acı bir şekilde öldürüldüğü bir süreçte, her zamankinden daha çok Allah’ın rahmetine ihtiyacımız var diyen dergi, RAHMET’e ulaştıran yollar için Nisan ayının bir fırsat olduğunu ifade ediyor.

Bahar, üç aylar ve kutlu doğum konularının RAHMET bağlamında ele alındığı derginin kapak yazıları şöyle:

Mustafa Oral:  Rahmet, rahmetli olmadan

Ömer Baldık: Rahmet baharı M. Fahri Utkan: Öyle bir Rahmet’tir ki O

Mehmet Tosun: Rahmet iklimine düşen cemreler: 3 aylar

Hasan Koç: Kıymettar bir vesile: RAHMET

 

Her ay olduğu gibi

Derginin daimi sayfalarından Veda Yazıları’nda Selim Gündüzalp, “Sen geldin; bahar geldi” diyor. Ali Hakkoymaz “Sesler, seslenişler (1)” ile bu ay da Keyfince Lügât ‘te. Zihnin Çarkları’nda Caner Kutlu “Rahmet” ile yer alıyor. “Çöp Sanatı”nın tanıtıldığı Herkes İçin Sanat köşesini Melike Nursultan Üner ve Nuriye Sultan hazırlıyor. Handenur Yaşar’ın hazırladığı Yeşil Yorum’da bu ay Eko Köy’ler tanıtılıyor.

Her ay olduğu gibi, Nurlu Yorum, Foto Yorum, Haber Yorum, Tekno Haber ve Karikatür sayfaları okuyucusunu bekliyor. Seren Adıyaman’ın derlediği Ehl-İ Tivit üçüncü ayında.

 

Başka neler mi var?

Amerika ile Türkiye arasındaki manevî irtibatı sağlayan yazar Beyhan Nur Korkmaz, Amerika Güncesi’nde sonradan Müslüman olan Celene İbrahim ile yaptığı röportajını paylaşıyor. Çizi-Yorum köşesinde Ayşe Mine Kocalan yer alıyor. nBeyin sitesinden derlenen notları Öğreni-Yorum sayfasında bulabilirsiniz.

Kültür Sanat’ta bu ay bir kitap tanıtımı var: “İki canlı bomba ve trajikomik bir hikâye: Seymenler Çıkmazı.”

Mizah’ta bu ay, “Mizaha dair bir izah” ile Şulenur Yaşar var. Şiir sayfasında “Darbelenen” şiiri ile Fatma Şehide Nur yer alıyor.

 

Edebiyatçı yazar İslam Yaşar ile röportaj

Sanat ve Edebiyat üzerine fikirlerini Habibe Işık ile paylaşan İslam Yaşar, “Sanî’ ismine ihtiyacımız var” diyor. Edebiyatın ve sanatın gençler için öneminin vurgulandığı röportaj dikkate değer.

              Yenilikler var!

Dergi bu ay 3 yeni sayfa ile okurlara merhaba diyor. Hakan Durak, “TaşlıTarla” karikatürleri ile, Nedim Polat ise “İnsan Tamirhanesi” çizgi romanı ile çizgi-severlerle buluşuyor.

Genç kalemlerden Şüheda Kale, Hâyalnâme köşesinde “Gel hayalen Ceziretü’l Arab’a gidelim” yazısıyla okurları selamlıyor.

Yeniliklerle yayın hayatını sürdüren Genç Yorum dergisine sosyal medya hesaplarından da ulaşabilirsiniz.

gencyorumkapak

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*