Bir MU’CİZEye muhtacız

İhtiyacımız olan mu’cizeyi uzaklarda aramayalım. O bize ihtiyaç duyduğumuz ölçüde yakın. Hayatın koşturmacası, karmaşası, tasası sararken dört bir yanımızı, ancak bu mu’cize ile açılacak yollar, çözülecek düğümler, şifa bulacak dertler…

Kâinatın iftihar sebebi Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselamın en büyük mu’cizesi olan Kur’ân-ı Kerîm, her yönüyle âdemoğlunun hayatına bir rehber. İnsanın hiçbir meselesi yoktur ki, Kelâmullah’ta bir cevabı olmasın.

Hayat merdivenlerini koşar adım atlarken karşılaştığımız olumsuzluklarda ilk başvurulacak çözüm kapısının Kur’ân olduğunu unutuyoruz. Kur’ân’ı, sadece Ramazan Ayı’nda, özel gün ve gecelerde, vefat edenlerin arkasından okunacak bir ibadet kitabı olarak görmekten aymanın zamanı çoktan gelmedi mi? Sahi, geçiyor olmasın? Değil mi ki, ömür sermayesi az, ölüm her an… Onca derdin kederin altında ezilmemenin yolunun bir mu’cizeden geçiyor oluşu ütopik değil. Her dem tazeliğiyle, gençliğiyle yaşayan bir mu’cize Kur’ân. Her vakit, her nefes, her an esasları rehber her bir meselemize.

Kur’ân’ın mu’cize oluşunu ve inşa ettiği medeniyeti Risale-i Nur’dan 25. Söz bağlamında, i’cazından aciz bir şekilde ve özetle ele almaya çalıştığımız bu sayımızın manevî bir arınmaya vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu ay kapak dosyamıza yeni isimler katkı sağladı: Serdar Aktaş, Ersin Acar ve Hatice Sevde Yeni.

 

Haziran ayı içerisinde gerçekleşecek olan LYS dolayısıyla, Adnan Nacir, Ömer Baldık ve Sebahattin Yaşar katkılarıyla hazırlanan Sınav Dosyası’nı da istifadeye sunuyoruz. Bu vesile ile sınava girecek olan tüm gençler için, her iki âlemde de hayırlar ve başarılar getirecek bir sınav olmasını ümit ediyoruz.

 

Geçtiğimiz ay yeni, sürpriz bir bölümle sizlere merhaba dedik. Daha genç kardeşlerimiz için hazırladığımız bu bölüme isim tekliflerini sizlerden talep etmiştik ve gelen öneriler neticesinde “KEÇELİ” ismine sahip oldu bölümümüz. Dergimizdeki bu yenilikle ilgili her türlü eleştiri ve önerilerinizi bizlere iletmenizi önemle rica ediyoruz. Sizlerden aldığımız geri dönüşler bizlere hem şevk ve gayret veriyor, hem de güzel başlangıçlara, yeniliklere vesile oluyor.

 

Tüm okuyucularımızın mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik ederiz. Bu bereketli günlerin hepimiz için; İslâm âlemi ve tüm insanlık için birliğe, barışa, huzura ve mutlak hayırlara vesile, azamî istifadeye sebep, her anımıza şifa, her işimize kolaylık, her duygumuza terbiye edici olması duasıyla…

00

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*