15 Temmuz kanlı darbe kalkışmasını lânetliyoruz!

“Asla zalimlerin yapacağı şeyden, Allah’ı gafil sanma. Ancak Allah onların azabını öyle bir güne bırakıyor ki o gün gözler korkudan dikilir kalır. Öyle ki, başlarını dikerek koşacaklar, gözleri, kendilerine bile dönüp bakmayacak. Kalplerinin içi hayır namına her şeyden boştur.” (İbrahim Suresi, 42–43) 

“İman edip hayra ve barışa yönelik işler yapanlara gelince, Allah onların ödüllerini tam olarak verecektir. Allah, zalimleri sevmez.” (Ali İmran Suresi, 57)

Ebu Hureyre’den rivayetle:
“Kimin malı zulüm yoluyla elinden alınmak istenir ve bu yolda öldürülürse, o kimse şehittir.” (Kütub-u Sitte, 6757)

“Bir şahsın kalbinde bir ihtilal, bir fenalık hissi uyanırsa; yüksek hissiyatı, kemalâtı sukut etmeye başlar; kalbinde tahribata, fenalığa bir meyil, bir zevk peyda olur. Yavaş yavaş o meyil kalbinde büyür; sonra o şahıs bütün lezzetini, zevkini tahribatta, fenalıkta bulur. İşte o vakit o şahıs, tam manasıyla Arz’da yırtıcı bir hayvan, ihtilâli çıkarıp büyüten bir bela, fesadı durmayıp karıştıran bir âfet kesilir.” (İşarat-ül İ’caz)

Kur’ân-ı Kerîm’den, Hadîs-i Şerif’lerden ve Risale-i Nur’dan aldığımız dersle:
İslâmiyet ve insaniyetle asla bağdaşmayan; vatanî değerlere, devletin bütünlüğüne ve milletin iradesine kast eden; canları ve malları hiçe sayan; mantıksız, dayanaksız, hukuksuz ve zalimce olan her türlü darbe, darbe girişimi ve terör faaliyetlerinin her zaman karşısında olduğumuzu bildirir, bütün zalimleri lânetle Allah’a havale ederiz.

01
15 Temmuz gecesi yaşanan acı darbe girişiminde; vatan uğruna zulme direnen ve bu yolda şehit olan bütün vatandaşlarımıza ve güvenlik gücü mensuplarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diler, tüm gazilere ve olaylardan etkilenen tüm halkımıza acil şifa temennilerimizle geçmiş olsun deriz. Bu büyük zulme canı pahasına direnen aziz milletimizi tebrik ederiz.
Allah, kıyamete kadar bu aziz millete bir daha böyle acı günler yaşatmasın, bizleri her türlü terör girişiminden ve zulümden muhafaza etsin, ülkemize tam bir emniyet ve sulh nasip etsin. Tam anlamıyla “Hürriyet, Demokrasi ve Hukuk” çerçevesinde yaşayacağımız günleri yakın eylesin.
Genç Yorum dergisi olarak, 15 Temmuz kanlı darbe kalkışmasını lanetliyoruz! Allah zalimleri kahr-u perişan eylesin, gerçek mü’minleri bir ve beraber eylesin. Amin…

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*