EKİM SAYIMIZ ÇIKTI!

ADALETİ KORUMAKLA VAZİFELİYİZ

Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, Ekim sayısında “Adalet” konusuna yer verdi. Adalet hakikatinin kâinatı ayakta tutacak önemde olduğu gerçeğini vurgulayan dergi “ADALET ARANIYOR” başlığıyla çıktı.

Kâinatın İlahî bir adalet dengesi ile ayakta durduğunu hatırlatan Genç Yorum; bireyin dar dairede devletin ise geniş dairede adaletin koruyucusu olmakla vazifeli olduğunu ve bu vazifeden şaşıldığında kâinatın dengesinin şaşacağını okurlarına salık veriyor.

Derginin Adalet konulu kapak dosyasında; “Adalet dağıtacağız derken adaleti dağıtıyoruz yazısıyla” Mustafa Oral, “Adalet hakikatine kısa bir nazar” yazısıyla Nesibe Ersoylu, “Kelimenin adaleti” yazısıyla Melike Nursultan Üner, “Günah ve suç: hak mı, şaz mı?” yazısıyla da Ahmet Battal yer alıyor.

Her ay olduğu gibi

İnsan odaklı haberlere yorum getiren Haber Yorum, Ali Hakkoymaz kelimeleri ile Keyfince Lügât, Bediüzzaman Said Nursî’nin veciz ifadeleri ile Nurlu Yorum, okurlardan gelen fotoğraflarla Erhan Akkaya editörlüğünde Foto Yorum, yeşili ve dolayısıyla kâinatı koruyalım derdi ile Handenur Yaşar’ın hazırladığı Yeşil Yorum, dergi sayfalarını çeşitli sanatlarla renklendiren Melike Nursultan Üner & Nuriye Sultan’ın hazırladığı Herkes İçin Sanat, Caner Kutlu’nun zihnin koridorlarında gezdiği Zihnin Çarkları, teknoloji dünyasından haberlerle Muhammed Zorlu’nun hazırladığı Tekno Haber her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da. Ünlü karikatürist İbrahim Özdabak çizgileri de dergideki daimî yerini koruyor.

Keçeli tüm heyecanıyla devam ediyor

Gençlerin zevklerine, ilgi alanlarına hitap etmeyi ve önemli hakikatleri onların dünyasına taşımayı gaye edinen Keçeli ekibi birbirinden güzel çalışmalarıyla Genç Yorum’daki yerini koruyor. Her Telden sayfasında Edibenur Üner bu ay “Lingua.ly” ve “Khan Academy Türkçe” uygulamalarını tanıtıyor. Ehl-i Tivit’te Seren Adıyaman, @vahzavalli kullanıcısının tivitleri ile güldürüyor, düşündürüyor. Edebiyatın zikri, fikri, şükrü Zürefa’da Fatma Şehide Nur, “Daha güzel mutsuz olabiliriz” temasıyla dikkat çekiyor. Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır Osmanlıca öğrenimini gençler için kolaylaştırmaya devam ediyor.

Nesl-i Âti Akademisi bu ay Huriye Yücesoy ve Çedile Hanım’ın hazırladığı okul gazetesi Taklamakan ile yer alıyor. Çay Saati’nde Büşra Bakırcı “Uzay niçin karanlıktır?” sorusuna cevap arıyor. Hayalî seyehatlerle gidilmedik yer bırakmayan Hayâlnâme’yi Şüheda Kale hazırlıyor, bu ay Gavs-ı Azam’ı (KS.) ziyarete gidiyor. Hayret verici hikâyeleriyle Şulenur Yaşar Feyâlilaceb’te “Ahh çocukluk ahh…” diyor. Öğrenci İşi’nde Ayşenur Aydoğdu “Makul ve makbul bir öğrenci ziyafeti: Maklube!” tarifi ile lezzeti dergi sayfalarına taşıyor.

Başka neler mi var?

Güncel Yorum köşesinde Mehmed Kılıfoğlu, “Meşrutiyet-i Meşrua” yazısıyla cumhuriyeti anlatıyor. Anlamlı Yorum’da Züleyha Aydın Kaba “Ah o eski evler” hikâyesiyle yer alıyor.

Genç Yorum dergisi okurlarının Hicrî yılbaşını tebrik ediyor.

 

1

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*