KHAN ACADEMY TÜRKÇE

KHAN ACADEMY TÜRKÇE

Sıra yine eğitimle ilgili bir site olan Khan Akademi’ye geldi.

26

Khan Akademi benim sıklıkla kullandığım bir site. Öğrenmek istediğim halde imkân bulamadığım pek çok şeyi oradan öğrenme fırsatım oldu. Kurucusunun kuzenine verdiği matematik derslerini kaydederek başlattığı site, matematiğin yanında tarih, sanat, bilgisayar gibi pek çok alanlarda online derslere sahip. Tüm içerik ücretsiz ve büyük bir kısmı artık Türkçe. Sitenin Türkçe versiyonunda üniversite hazırlığı için sınıflandırılmış dersler bile var. Tek ihtiyacınız olan bir internet bağlantısı.

Deneyelim ve görelim!

khanacademy.org.tr

14

LİNGUA.LY

Yabancı dil deyince hâlâ pek çok insanın aklına güzel anılar gelmiyor. Daha önceki sayılarda da bahsettiğim gibi, genellikle okul müfredatı, ne yaptığını bilmeyen hocalar ve yanlış yöntemler yüzünden çoğu insan dil öğrenmekten korkuyor. Dil öğrenmeyi nasıl daha zevkli ve üstesinden gelinebilir bir hâle getirebiliriz sorusuyla çıktığım yolda keşiflerim devam ediyor. Yeni yöntemleri keşfeden ben değilim, ama çoğumuzun bihaber olduğu faydalı araçları sizler için derlemeye çalışıyorum. İşte bu ayki keşfim: Lingua.ly

28

Dil öğrenmenin olmazsa olmaz parçası olan hedef dilde okumaya odaklı ücretsiz bir uygulama bu. Telefon, tablet uygulamaları ile veya site üzerinden kullanabiliyorsunuz. Uygulamada bir hesap açtıktan sonra seviyenizi belirliyorsunuz ve ilgilendiğiniz konulara göre bir yazı seçiyorsunuz. Okurken bilmediğiniz kelimelere çift tıklayarak ne anlama geldiğine bakabiliyorsunuz ve o kelime sonra tekrar edebilmeniz için kaydediliyor. Kaydettiğiniz kelimelerle hafıza oynayabiliyor veya örnek cümlelere ulaşabiliyorsunuz. Uygulamanın bir de Chrome eklentisi var, aynı şeyi siz internette dolaşırken yapmanızı sağlıyor. Kelime öğrenmek ve okurken sıkılmamak için faydalı olabilir!

27

 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*