Yürürken size eşlik edelim

Companion

Sokakta yalnız yürürken veya toplu taşımaya bindiğinizde tedirgin hissettiğiniz zamanlar olmuştur. Özellikle de okuldan veya dershaneden geç saatlerde dönmeniz gerekiyorsa ve de geçmeniz gereken yerler sizde pek güven uyandırmıyorsa… Böyle durumlar için geliştirilmiş bir uygulama var: Companion.

Uygulamaya rota bilgilerinizi ve nasıl gideceğinizi (yayan, otobüsle vs.) giriyorsunuz, ardından rehberinizden size sanal olarak eşlik edecek insanları seçiyorsunuz. Seçtiğiniz kişilerin uygulamayı yüklemiş olmasına gerek bile yok. Uygulama otomatik olarak o kişileri ekrana ekliyor, hepsini her an aramaya hazır hâle getiriyor ve onlara eşlik isteğinize dair mesaj gönderiyor. Mesajdaki linke tıklayarak haritadan sizi takip edebiliyorlar. Bundan sonrası için yolculuğunuza odaklanabilirsiniz, uygulama arka planda çalışıyor ve arkadaşlarınız nerde olduğunuzu biliyor. Eğer tedirgin olursanız uygulama ekranında bulunan “I feel nervous” (tedirgin hissediyorum) butonuyla harita üzerinde o bölgeyi işaretleyebiliyorsunuz.

Ekran üzerinde aynı zamanda direk yerel polisi arayan bir buton bulunuyor. Yani kritik bir durumda size zaman kazandıracak pek çok şey düşünülmüş. Güvenli yolculuklar!

Bilgisayardan indirmek için: http://bit.ly/1PwhOLC

Cam Scanner

Elde yazdığımız metinleri taratmak, dijital ortama aktarmak için tarayıcı bulmak bazen zor olabiliyor. Herkesin evinde tarayıcı yok sonuçta. Teknolojinin bunca geliştiği bu çağda buna bir çözüm bulunamadı mı diye sorarsanız, evet bulundu bile! CamScanner uygulaması belgeleri telefon kameranızdan tarayarak başka formatlara çevirmenizi sağlayan bir uygulama.

Oldukça kullanışlı ve ücretsiz versiyonu bile yeterince iyi işliyor. Ayrıca üniversite öğrencileri ve edu uzantısına sahip bir elektronik posta adresi olan herkes ek özellikleri olan tam sürümü ücretsiz bir şekilde kullanabiliyor. Hadi yine iyisiniz.

Bilgisayardan indirmek için: http://bit.ly/2cUuDpW

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*