VİKİTAP: SOSYAL KÜTÜPHANE – ÖLÜ DİLLER HAYAT BULURSA

Vikitap: Sosyal kütüphane

Hiç okuduğunuz kitapların listesini tutmaya çalıştınız mı? Veya okumak istedikleriniz? Okuduğunuz kitaplar hakkında düşündüklerinizi yazıp bir yerde saklamak veya paylaşmak? Öyleyse Vikitap haberdar olmanız gereken bir site.

Okuduğunuz kitapları kaydedip oylayabilir, düşüncelerinizi yazabilir, kitabı okuyan diğer üyelerle tartışabilirsiniz. En güzeli de gruplara katılıp kitaplar hakkında fikir alışverişinde bulunabilmeniz. Ayrıca siteden ve diğer üyelerden kitap tavsiyeleri almanızı sağlayan özellikler var. Kitapları çeşitli temalarla da listeleyip başka listeleri de inceleyebiliyorsunuz. Kendi arşivinizi oluşturmak kitaplar hakkında yazmaya başlamak için çok güzel bir site. O zaman okumaya devam!

www.vikitap.com

 

Ölü diller hayat bulursa

Dünyada kaç dil konuşuluyor dersiniz? Peki, son yüzyılda kaç tanesi öldü? Ya önceki yüzyıllarda? Peki ya tarih boyunca? Bu diller nasıl konuşuluyordu, kulağa nasıl geliyordu acaba? Dilbilimciler dilleri inceleyerek antik dillerin de fonetik özelliklerini ve nasıl konuşulduğunu çözebiliyorlar. Pek çok antik dillerin seslendirildiği ve derlendiği çok güzel bir arşiv buldum ve paylaşmak istedim.

Arkeofili’nin Soundcloud hesabında Kayıp Diller adıyla eski dilleri bulabileceğiniz gibi antik enstrümanlar ve şiir örnekleri de dinleyebilirsiniz.

www.soundcloud.com/arkeofili/sets/kay-p-diller

 

Edibenur Üner

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*