GÖRMEDİĞİMİZ DÜNYALARDAN BİRİ! – 2 DOLARA TERAPİ

GÖRMEDİĞİMİZ DÜNYALARDAN BİRİ!

Artık nerdeyse internet girmeyen ev kalmadı. Bilgisayarlar, modemler her yerde. Onca bilgi havayla taşınıyor. Peki, nerde bu Wi-Fi dalgaları, nasıl görünüyorlar acaba?

Luis Hernan adlı fotoğrafçı, Wi-Fi sinyallerini görünür kılan “Kirlian Device Mobile” adlı uygulamayı kullanarak uzun pozlama tekniğiyle renkli ve ilginç fotoğraflara imza atmış.

Uygulama, bir kamerayla ve doğru teknikle kullandığınız zaman Wi-Fi sinyallerini görebilmenizi sağlıyor. Böylece hiç görmediğiniz bir dünyaya dair farklı ve renkli fotoğraflar elde edebiliyorsunuz.

 

2 DOLARA TERAPİ

Ciro Ortiz, New York’ta yaşayan bir çocuk. Pazar günleri bir metro durağına koyduğu iki sandalyesi, bir masası ve “duygusal tavsiye $2” yazan kartondan tabelasıyla iş başı yapıyor ve insanların dertlerini dinleyerek onlara tavsiye veriyor.

Devamlı kalabalık, telaşlı, stresli şehir hayatının yalnızlaştırıcılığına karşı, birinin onları dinlemesinin bile iyi geldiğini söylüyorlar onunla konuşanlar. Henüz 12 yaşında olan Ciro, yaşının perspektifiyle yetişkinlerin pek çok sorununun kaynağının aslında değişimi kabullenmekte zorlanmaları olduğunu söylüyor.

 

Edibenur Üner
edibenuruner@gmail.com 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*