GELİN BU RAMAZAN…

Ramazan insanın kendisini yenilemesi için çok önemli bir mevsimdir. Bu mevsimde alınacak kararlar ve uygulanan ameller belki bir hayat boyu insanın hayatını etkileyecektir. Bu yüzden Ramazan’ın her anını iyi değerlendirmek gerekir.

Kur’ân-ı Kerîm Ramazan’dan bahsederken öncelikle oruçtan değil de Kur’ân-ı Kerîm’in bu ayda indiğinden bahseder. Bu orucu küçümsemek değildir, fakat Kur’ân ile bütünleşme adına çok önemlidir. Bu ayda daha çok Kur’ân okumak, hatta bazı sûreleri mealleri ile ezberlemek çok önemlidir. Aslında Allah’ın kelâmı olan Kur’ân-ı Kerîm ile her ay iç içe olmak biz Müslümanlara düşen birer vazifedir. Fakat biz bunun kıymetini bilerek yaşamıyoruz maalesef.

Gelin bu Ramazan Ayı’nda Kur’ân’ı mealiyle beraber hatmedelim. Bu Ramazan kendimize Allah’ı şahit tutarak sözler verelim. Yapmış olduğumuz hatalardan pişmanlık duyarak tövbeyle Rabbimize yaklaşalım. Bir daha o hatalara düşmeyeceğimize söz verelim. Yapacağımız her şeyde Allah rızasını gözetelim. Dünya meşakkatlerini bir kenara koyarak Allah için neler yapabilirim mülahazasıyla çırpınalım.

Gelin bu Ramazan Ayı’nı diğer ayların aksine gıybetsiz geçirelim. Ve bunu hayatımızın her anına yayalım.

Gelin bu Ramazan, öncesinde geçiştirerek kıldığımız namazlarımızı huşu ile kılalım.

Gelin bu Ramazan, elimize, ayağımıza, dilimize, gözümüze, kulağımıza ve ağzımıza oruç tutturalım.

Orucu sadece aç kalma olarak görmeyelim.

Gelin bu Ramazan’ı nefsimizi ıslah etme adına bir fırsat bilerek yaşayalım.

Gelin bu Ramazan, Allah’ın emirlerine sımsıkı sarılalım. Bizi Allah’tan alıkoyacak her şeyi elimizin tersiyle itelim. Ve ‘bana Allah’ım gerek’ diyerek yaşayalım.

Gelin bu Ramazan, körelmiş kalplerimizi ihya edelim.

Gelin bu Ramazan, haklarına tecavüz ettiğimiz herkesten helallik isteyerek bir daha yapmayacağımıza dair Allah’a söz verelim.

Gelin bu Ramazan taklidî imandan tahkikî imana geçerek, adeta Allah’ı görüyormuş gibi yaşayalım.

Yaptığımız her şeyi ihlâs ve ihsan şuuru ile yapalım.

Eğer böyle olmazsak bir Ramazan daha gelir ve gider. Tuttuğumuz oruçtan bize kalan sadece açlık ve yorgunluk olur. Kıldığımız namaz da bir takım yatıp kalkmadan ibaret olur.

Allah bizleri Ramazanı hakkıyla yaşayan kullarından eylesin. Amin…

 

 

İbrahim Kişeçok
ibrahimkisecok@gmail.com

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*