HAZİRAN SAYIMIZ ÇIKTI!

Eğlencenin Ramazan hâli

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum’un, “Nefis şok! Ruh tok!” başlıklı Haziran sayısı çıktı.

Genç Yorum dergisi Haziran sayısında “oruç” dosyasını kapağına taşıdı. Ramazan’ı, mü’minin hakikî eğlencesi olarak değerlendiren dergi, oruç hakikatine farklı yaklaşımlarla değindi.

Risale-i Nur Külliyatı’ndan Ramazan Risalesi bağlamında Ramazan ve oruç hakikatlerinin değerlendirildiği Haziran sayısı, ilgi çekici bir kapakla abonelerine ulaştı.

 

Oruç tutarsan kim tutar seni

“Nefis şok! Ruh tok!” başlıklı kapak dosyasında: Mustafa Oral, “Oruç tutarsan kim tutar seni” yazısıyla; Hasan Yüksel, “Şükür için iftar vakti” yazısıyla; İsmail Tezer, “Suya ‘uzatamadığın’ el, ‘senin’ olabilir mi?” yazısıyla; Melike Nursultan Üner, “Orucun maddesi, orucun mânâsı” yazısıyla; Akif Arslan, “Nefsin firavunluk cephesi ve ıslahı” yazısıyla; Ayşenur Aydoğdu, “Artık bes!” yazısıyla; M. Fahri Utkan, “Orucun 5N 1K’sı” yazısıyla ve İbrahim Kişeçok, “Gelin bu Ramazan” yazısıyla yer alıyor.

Nurlu Yorum’da, Risale-i Nur Külliyatı’ndan Ramazan ve bayram tebriği mektupları bulunuyor. Karikatür sayfasında ise kapak konusu bağlamında, ünlü karikatürist İbrahim Özdabak’ın Ramazan’a dair çizgileri var.

 

Keçeli’ye Ramazan geldi

Genç Yorum dergisinin çiçeği burnunda bölümü Keçeli 1. yılını geride bırakırken, Ramazan’ı dolu dolu karşılıyor. Emine Sultan Çakır’ın hazırladığı Eskimez Yazı, Şüheda Kale’nin hazırladığı Hayâlnâme, Ayşenur Aydoğdu’nun hazırladığı Öğrenci İşi, Neslinur Zeynep Mutlu’nun stalklarıyla derlenen Ehl-i Tivit, Huriye Yücesoy’un çizerliği ve Feyzanur Elif Mutlu’nun yazarlığında Nesli Âti Akademisi Ramazan coşkusuyla dolu bir şekilde okuyucusuyla buluşuyor.

Edibenur Üner’in hazırladığı Her Telden; Büşra Bakırcı’nın hazırladığı Çay Saati ve Nuriye Sultan Kostak’ın hazırladığı Keçeli’nin Kitaplığı da Keçeli sayfalarında yer alıyor.

 

Her ay olduğu gibi

Mustafa Sait Önal’ın derlediği haberlerle Haber Yorum; okuyucudan gelen fotoğraflarla hazırlanan, Erhan Akkaya editörlüğündeki Foto Yorum her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.
Keyfince Lügat sayfasında, yazar ve şair Ali Hakkoymaz’ın kelimeleri yer alıyor: “Acele, her yer geç kalır.” Melike Nursultan Üner ve Nuriye Sultan Kostak’ın hazırladığı Herkes İçin Sanat’ta bu ay, “İkonları kırmak” başlığıyla moda hackerları anlatılıyor. Caner Kutlu’nun kaleminden Zihnin Çarkları’ndan ise “Oyun” dönüyor.

 

Yepyeni bir kapı: Bab-ı Edebiyat

Genç Yorum sayfalarına bu ay yeni bir bölüm eklendi. Edebiyat fakültesi öğrencilerinden Fatma Zehra Şimsek, Duygu Yüksel ve Esra Yavuzyiğitoğlu’nun hazırladığı Bab-ı Edebiyat Haziran ayı itibariyle Genç Yorum’da olacak. İlk sayılarında “Merhaba” diyorlar.

 

Gençlik Şöleni sonuçları

Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen ve Genç Yorum dergisi ana sponsorluğunda gerçekleşen 8. Risale-i Nur Gençlik Kongresi ve akabinde yapılan Gençlik Şöleni sonuçları derginin sayfalarında bulunabilecek.

Genç Yorum dergisi, tüm okurlarının mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*