TEMMUZ SAYIMIZ ÇIKTI!

ZAMAN, SADECE BİRAZCIK ZAMAN…

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum, Temmuz sayısında “Öyle bir geçer zaman ki…” kapağıyla çıktı.

Genç Yorum dergisi “zaman” konusunu kapağına taşıyor. Zaman geçmeden, zaman kaybetmeden “zaman”ı anlamak üzerine yoğunlaşan dergi, sıradışı kapağıyla dikkat çekiyor.

Kapak dosyasında “zaman” hakikatini farklı yönleriyle ele alan derginin kapak yazıları şöyle:

Nuriye Sultan Kostak’ın kaleminden, “Saat tanrı ile mahlûk zaman”; Mustafa Oral’ın kaleminden, “Zaman dediğin rahimden kabre kadar”; İsmail Tezer’in kaleminden, “Bir gün 24 saat değildir!”; Feyza Yılmaz’ın kaleminden, “Zamana itirazname” ve Muhammed Okur’un kaleminden, “Kulluk zamanı”.

Nurlu Yorum’da, “Kâinatta cereyan eden bir nehr-i azîm: Zaman” başlığıyla Risale-i Nur’dan bölümler yer alırken, Karikatür sayfasında her ay olduğu gibi İbrahim Özdabak çizgileri bulunuyor.

Her ay olduğu gibi

Mustafa Sait Önal’ın hazırladığı Haber Yorum, Erhan Akkaya editörlüğündeki Foto Yorum, Caner Kutlu’nun kaleminden Zihnin Çarkları, Muhammed Zorlu’nun hazırladığı Tekno Haber ve Melike Nursultan Üner ile Nuriye Sultan Kostak’ın hazırladığı Herkes İçin Sanat bu ay da Genç Yorum sayfalarında.

Keçeli’de bu ay

Keçeli bu ay gene güzel içeriklerle dolu dolu. Edibenur Üner, Her Telden ile Büşra Bakırcı Çay Saati ile Emine Sultan Çakır, Eskimez Yazı ile Huriye Yücesoy ve Feyzanur Elif Mutlu, Nesl-i Âti Akademisi ile Nuriye Sultan Kostak, Keçeli’nin Kitaplığı ile Ayşenur Aydoğdu, Öğrenci İşi ile Neslinur Zeynep Mutlu, Ehl-İ Tivit ile Keçeli sayfalarını renklendiriyorlar. Edebiyatın zikri fikri şükrü Zürefa ise yeni yazarlarını arıyor.

Başka neler var?

Kültür Sanat’ta Hümeyra Titer, “Hatemi’nin Kişver’i” yazısıyla; Farklı Yorum’da Prof. Dr. Hüseyin Uzun, “Mikro ve makro âlemlerdeki tevhid delilleri” yazısıyla; Fatma Zehra Şimşek, Duygu Yüksel ve Esra Yavuzyiğitoğlu, Babı Edebiyat’ta “Hanedân şairlerimizden Avnî” çalışmalarıyla; Anlamlı Yorum’da Beyza Merve Temel, “‘Güzel görmek’ için gözlerimize ihtiyacımız yok” yazısıyla; Yeşil Yorum’da Handenur Yaşar, “Sizi de rahatsız olmaya davet ediyorum!” yazısıyla yer alıyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*