AĞUSTOS SAYIMIZ ÇIKTI!

Dergicilik de bir “yazmak meselesi”

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum, 156. sayısıyla çıktı. “Yazmak Meselesi” başlığıyla çıkan dergi, dergiciliğin de ana gayesi olan “yazmak” üzerine tefekkürleri sayfalarına taşıyor.

Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, Ağustos sayısında, “yazmak meselesi”nin kalbine yolculuk ediyor.

Kapak dosyasında yer alan yazarlar ve çalışmaları şöyle:
Melike Nursultan Üner; Yazmak üzerine

Nuriye Sultan Kostak; Mektuplaşmanın pek ciddi felsefesi

Mustafa Oral; Yazmak soylu bir ibadettir

Ahmet Dursun; Risale-i Nur’un belâgatı

Adnan Nacir; “Madam, I’moji!”

Sertaç Lüser; Kudsi kuşları avlamak

Kapak dosyası bağlamında; Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileri de Genç Yorum Ağustos sayfalarında yer alıyor.

Her ay olduğu gibi

Mustafa Sait Önal’ın hazırladığı, Türkiye ve Dünya gündeminden içeriklerle Haber Yorum; Erhan Akkaya editörlüğünde, okurların objektifinden yansıyanlarla Foto Yorum; Ali Hakkoymaz kelimeleri ile Keyfince Lügât; Caner Kutlu’nun kaleminden Zihnin Çarkları; Melike Nursultan Üner ve Nuriye Sultan Kostak’ın hazırladığı Herkes İçin Sanat; Fatma Zehra Şimşek, Duygu Yüksel ve Esra Yavuzyiğitoğlu’nun hazırladığı Bab-ı Edebiyat sayfaları her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

Başka neler mi var?

Anlamlı Yorum’da Hatice Sevde Yeni, “Tatlının zararları” yazısıyla; Şiir sayfasında Emine Hatun Kahriman ,“Ey dost” şiiriyle; Farklı Yorum’da Ömer Faruk Yıldız, “Kelebek etkisi ve şevk unsuru” çalışmasıyla; Hikâye köşesinde Burak Salih Selçuk, “Yollar bazen kavuşturmaz” hikâyesiyle yer alıyor. Sizden Gelenler köşesinde ise Ahmet Cemil Çökren “Bir okuma serüveni” başlıklı mektubuyla yer alıyor.

Keçeli uçuruyor

Genç Yorum dergisinin en genç bölümü Keçeli’de bu ay da uçak kalkıyor. Edibenur Üner Her Telden’de, Büşra Bakırcı Çay Saati’nde, Emine Sultan Çakır Eskimez Yazı’da, Zikri Fikri Şükrünur Zürefa’da, Huriye Yücesoy ve Feyzanur Elif Mutlu Nesl-i Âti Akademisi’nde, Şüheda Kale Hayâlnâme’de, Ayşenur Aydoğdu Öğrenci İşi’nde, Neslinur Zeynep Mutlu Ehl-i Tivit’te yeni fikirlere, âlemlere, zamanlara uçurmak için okuyucusunu bekliyor.

 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*