Gençlerle Buluştuk!

Dergimiz Genç Yorum’un da bünyesinde bulunduğu Yeni Asya Medya Grup, geçtiğimiz ay gençlere bir çağrı yaptı ve “Yeni Asya için ne yapabilirim?” sorusundan hareketle, kızlar ve erkekler olarak iki bölümden oluşan, “Gençlerle buluşuyoruz” adı altında gerçekleşen toplantılar düzenledi. 100’ü aşkın gencin katılım sağladığı toplantılar, sunulan teklifler ve projelerle heyecan ve şevk kaynağı oldu.

12 ve 19 Kasım tarihlerinde, Yeni Asya Vakfı seminer salonunda iki oturum şeklinde gerçekleştirilen “Gençlerle Buluşuyoruz” toplantıları, Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz’ün moderatörlüğünde sabah kahvaltısı ile başlayıp akşam yemeğiyle nihayete erdi.

Toplantılarda, Yeni Asya Medya Grup bünyesindeki birimleri temsilen yer alan sorumlular, birer selamlama konuşmasıyla gençlerden beklentilerini dile getirdiler. Biz de Genç Yorum olarak okurlarımızla buluşma fırsatı yakalamış olduk.

 

Farklı illerden gençlerin katılım gösterdiği programın başvuru aşamasında; gazete, dergi, kitap/neşriyat, radyo/televizyon, sosyal medya/internet, tanıtım/satış/pazarlama gibi seçeneklerden ilgi alanlarını işaretleyen gençler, toplantılarda söz alarak görüş, öneri ve proje tekliflerini sunarak neler yapabileceklerini anlattılar.

Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu, genç kızlarla yapılan toplantının kapanışında söz alarak; gençlerin bu ilgisinden ve heyecanından son derece memnuniyet duyduğunu ve medya gruptaki birimlerimizde genç kadroları görmeyi çok arzu ettiklerini ifade etti.

Karşılıklı şevk alışverişinin olması, toplantıların en çok öne çıkan yönü olurken, ufuk açıcı projeler herkesi heyecanlandırdı. Gençlerle yapılan bu buluşmaların ardından, medya grup birim sorumluları gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere bir dizi toplantı başlattı. Bu toplantılar neticesinde, gençlerden gelen öneriler derlenip, medya grup birimlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere gruplar oluşturularak organize bir şekilde birtakım çalışmalar yürütülecek.

Toplantılarda gençlerin ilgi gösterdikleri ve katkı sağlamak istedikleri alanlar; arşiv çalışmaları, neşriyat hizmetleri, editörlük, röportaj, tercüme, sosyal medya editörlüğü, sosyal hizmetler, tasarım, fotoğrafçılık gibi pek çok ihtiyaç çerçevesinde şekillendi.

Bu kapsamda, gerekli vazifeleri gerçekleştirmek ve projeler üzerinde çalışmak üzere, ilgi alanlarına göre kurulacak gruplara, gençlerle buluşma toplantılarına çeşitli sebeplerle katılamayan, ama katkı sağlayacağına inanan gençler de istekleri doğrultusunda dâhil edilebilecek. Bu açıdan toplantılara gelemeyen ama bir fikri, bir projesi olan genç okurlarımızın bizlerle mail adreslerimiz üzerinden iletişime geçmelerini bekliyoruz.

Fotoğraflar: Murat Sayan/Kübra Baş

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*