Dijital Sanatın Da Bu Kadarı! – Cep Hikâyeleri

Dijital sanatın da bu kadarı!

Bir manzara resmi yapmak için ne lâzım? Kâğıt, kalem, renk renk boyalar veya içinde bulunduğumuz zamanı düşünürsek, hiç yoktan bir tablet ve tabiî bir çizim programı, öyle değil mi? Japon sanatçı Tatsuo Horiuchi ise buna bile gerek olmadığını düşünüyor.

Tek ihtiyacı olan bir bilgisayar ve içinde hazır bulunan Microsoft programları. Emekli olduktan sonra resim yapmak isteyen Horiuchi, pahalı çizim malzemelerine para vermek istememiş, hatta bilgisayarına yükleyeceği bir çizim programı bile almamış. Onun yerine Microsoft Excel’deki temel özellikleri kullanarak manzara resimleri yapmaya başlamış. Zamanla yaptığı resimlerle tanınan hâle gelen sanatçının eserlerinden bazıları yaşadığı yerdeki sanat müzesinde sergileniyor. Bu resimleri Excel formatında kendiniz incelemek isterseniz:

http://www.moug.net/img/campaign/2006/a1.zip

 

Cep Hikâyeleri

“Herkesin bir hikâyesi vardır” denir. Peki, biz bu hikâyelerin ne kadarını duyuyoruz? Aile hikâyeleri dolaşır belleğimizde, arkadaşlarımızın hikâyelerini az çok biliriz, çevremizdeki insanların hikâyelerine ise ucundan biraz şahit oluruz. Geri kalan herkes, hikâyesini bilmediğimiz, anlayamadığımız herhangi biri olarak kalır. Ama birileri anlatıyor olsa diyelim, çoğumuz oturup zevkle dinlemez miyiz?

Herkes bu hikâyelerin peşine bizzat düşemiyor belki, ama YouTube kanalı “Cep Hikâyeleri”, birer ikişer dakikalık videolarıyla bize başkalarının hikâyelerinden kesitler sunuyor. Bize de sessizce dinlemek ve düşünmek kalıyor.

Şöyle buyrun: https://www.youtube.com/channel/UCaMkVc_bfovLxz40vrmEtWQ/about

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*