Genç Yorum Dergisi Yeni Kalemler Arıyor

Genç Yorum dergisine hikâye, şiir, deneme, makale vs. türlerinde yazdığınız tüm yazılarınızı ve dergimizin muhtevasına uygun, konu sınırı olmaksızın tüm çizim çalışmalarınızı gönderebilirsiniz. Yazılarınız aşağıda belirtilen formata uygun olmalıdır.

 

Yazı formatı:

  • Yazılarınız Times New Roman, 12 punto, 1,15 satır aralığında olmalıdır.
  • Yazılar e-posta ekinde, “Word” dosyası olarak gönderilmelidir. Mesaj bölümüne yazdığınız eserlerde format bozulabilir, bu sebeple e-posta eki olarak gönderilmeyen eserler değerlendirilemeyebilir.
  • Word dosyası yazarın adı_soyadı şeklinde isimlendirilmelidir. Birden fazla eser gönderdiğiniz durumlarda, “adı_soyadı_1” şeklinde yazıları sırayla numaralandırabilirsiniz.
  • Yazınızın muhakkak bir başlığı olmalıdır. Word metninde adınız, soyadınız ve mail adresiniz, başlığın altında yer alacak şekilde yazılmalıdır.
  • Göndereceğiniz tüm düzyazı formatındaki eserler için kelime sınırı 350-500 veya 500-750 kelime aralığında olmalıdır. Şiirlerinizin ise 200 kelimeyi geçmemesi gerekmektedir.
  • Gönderilen tüm yazıların noktalama ve imla kurallarına uygun olarak, açık ve net bir Türkçeyle yazılmış olması beklenmektedir. Büyük/küçük harf yazımına, noktalama ve imla kurallarına dikkat edilmemiş eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. (Noktalama ve imla kuralları için tdk.gov.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.)

 

Yayın ilkelerimiz ve yazı konuları:

  • Genç Yorum dergisi, gündemi ebedî gençlik olanların dergisidir. Derginin yayın amacı; dünyaya, kâinata, insana dair meselelerde, insanın iç âlemine ve uhrevî hayata dair tefekkürlere zemin olmaktır. Bu çerçevede oluşturulan yayın ilkeleri sebebiyle siyasî söylem içeren, ümitsizlik veren, bâtılı tasvir eden tarzda yazılar yayımlanmamaktadır. Eğer eserlerinizi göndermek istiyorsanız, öncelikle birkaç sayımızı inceleyerek okumanızı ve derginin formatı hakkında bir fikir sahibi olmanızı tavsiye ederiz.
  • Konu seçimi yazarlara bırakılmıştır. Önceki sayılarda işlenen konular üzerine yazabileceğiniz gibi, istediğiniz başka konu/konular üzerine de yazabilirsiniz.
  • Yazı formatı ilkelerine uygun şekilde gönderdiğiniz eserlerin tümü değerlendirilecek ve yayımlanma durumundan bağımsız olarak sizlere geri dönüş yapılacaktır.

 

Çizimleriniz için:

  • Her türlü çizim, illüstrasyon, karikatür vb. eserlerinizi, dergimizin tasarımlarında değerlendirilmek veya sanat türevi sayfalarda yayımlanmak üzere gönderebilirsiniz.
  • Çizimlerinizin baskı kalitesinin iyi olabilmesi için, taranmış olarak yüksek kalitede ve WeTransfer dosya aktarımı aracılığıyla gönderilmesi gerekmektedir.

 

Eserlerinizi gönderebileceğiniz mail adresimiz:
editor@gencyorumdergisi.com

 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*