Kâinat yardımlaşma içinde

Ne Amerikan Tavukları kadar gereksiz bilgiler, ne de hayatınızı kurtaracak kadar gerekli bilgiler…

Âlim kimdir? Hz. Ali der ki:
“Âlim, bilmediklerinin bildiklerinden çok olduğunu bilen kişidir.”
Âlimlere selâm olsun!

Ağaç kökleri

Pleased projesine göre, ağaçların kökleri akan suyun sesine doğru yöneliyor. Ağaç kökleri sesi tespit edebiliyor, ayrıca tespit etmekle kalmıyor, bu sese doğru büyüyor. Bilim adamları bitkinin yakınında akarsu sesi çaldılar ve gördüler ki ağacın kökleri su sesine doğru büyümeye başladı. Ağaç Allah’ın izniyle su sesini işitiyordu.

Ayrıca kökler büyürken, sürekli olarak bir klik sesi yayınlıyor. Bu klik sesi ile kökler birbiriyle haberleşerek toprak içerisinde birbirlerinden çok fazla ayrılmadan ya da çok fazla iç içe geçmeden en efektif bir şekilde hareket ederek vitaminleri ve suyu bulabiliyorlar.

Şimdi bunu gören nasıl der “bunlar kendi kendine oluyor” diye? Veya “hayat bir cidaldir” nasıl der? İşte size kâinattaki teavün (yardımlaşma) düsturu…

Kaydıraklı üniversite

Almanya’da bulunan Münih Teknik Üniversitesi, bina içi ulaşımında ilginç bir yol geliştirmiş. Matematik/Bilgisayar Bilimleri ana binasının içinde iki adet kocaman parabolik kaydırak bulunan üniversite, 3. kattan zemine kadar kolayca inme şansı sunuyor.

Katlar arasında kaydırakla ulaşım sağlayabildiğiniz üniversite binası, “Burası teknik üniversitedir kardeşim!” imajını dışarıya başarılı bir biçimde veriyor. Dersten bunalan öğrenciler, sanıyorum çıkar çıkmaz üçüncü kattan kendini aşağıya bırakıyor. Hem pratik, hem eğlenceli olmuş.

Üniversite bünyesi de bunu hak ediyor açıkçası; sekiz bine yakın öğretim görevlisi, dört yüzden fazla profesör ve yaklaşık olarak 25 bin öğrenci var bu üniversitede.

Hangisine şaşırsak bilemedik.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*