Orman Anaokulları – Bir Tek Lira Derneği

Orman Anaokulları

Anaokulu denince aklınıza gelen her şeyi unutun. Okul binalarının tamamen dışına çıkıyoruz bu sefer. Özellikle İskandinav ülkeleri ve Almanya’da açık havada eğitimi benimseyen anaokulları var. Okulda sınıflar veya oyun alanı bulunmuyor, ormanın kendisi hem öğrendikleri, hem de oynadıkları yer.

Pedagoglar tarafından yürütülen bu okullarda, hava ne kadar soğuk olursa olsun çocuklar hep dışarda, ormanın içinde koşuyor, çamurda yuvarlanıyor, ağaçlara tırmanıyor, hatta bıçak kullanarak kendilerine aletler yapıyorlar. Ve her zaman nerede durmaları gerektiğini, nerelere gitmenin yasak olduğunu biliyorlar. Bu okulların sayısı son zamanlarda oldukça artmış. Herkesin tercihi olmamakla beraber akıllara “Acaba aşırı koruyucu hâle mi geldik?” sorusunu yerleştiriyor.

Bir Tek Lira Derneği

“Herkes bir lira verse ohoo” cümlesi bir yerlerden tanıdık geliyor mu? Bir şeye para lâzım olduğu zaman içimizden bu hesabı yaptığımız olmuştur illa ki. Hayırda az da olsa sürekliliğin öneminden yola çıkan yedi üniversiteli de bu hesabı yapmış belli ki ve “sadece düşünmeyip işe koyulalım” demişler. Türkiye’deki yardım kuruluşlarına destek veren bir platform oluşturmuşlar, aldıkları para ise ayda bir lira, fazlasını almıyorlar. Yani bir nevi bir kumbara gibi. Bu sayede bu zamana kadar pek çok kuruluşa destekte bulunmuşlar. 1tl.org adresi üzerinden kasada ne kadar para olduğunu ve nereye harcandığını makbuzlarla görebiliyorsunuz. Destek vermek için 1TL yazıp 8071’e göndermek veya sitede yer alan abonelikleri seçmek mümkün.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*