Mayıs sayımız çıktı!

Aklın ahlâkı, ahlâkın aklı

Aklın ahlâkı, ahlâkın aklı

Gündemi ebedî gençlik olan Genç Yorum dergisinin 165. sayısı çıktı. Akıl ve ahlâk konusunu irdeleyen dergi, genç yazarların kaleminden derinlemesine tefekkürler sunuyor.

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum’un “akıl ve ahlâk” konulu Mayıs sayısı çıktı. İnsanı insan yapan en temel özelliklerin akıl ve (güzel) ahlâk sahibi olması gerçeğinden hareket eden dergi, aklın ve ahlâkın birbiriyle olan bağını ele alıyor.

Genç Yorum dergisinin “Başta akıl, hâlde ahlâk” başlıklı 165. sayısı zengin içeriğiyle okurlarıyla buluşuyor.

“Akıl ve ahlâk” konulu Mayıs kapak dosyasında yer alan yazılar ve yazarları şöyle:

Nesibe Ersoylu: Güzel ahlâkın tecessüm etmiş hâli”
Melike Nursultan Üner: Din ahlâkı veya kültür ahlâkı”
Bilal Said Parlakoğlu: “Aklı olmayanın ahlâkı da olmaz”
Şükrü Kalı: Ahlak ve etik üzerine”
Ayşenur Aydoğdu Akten: “Açlık sevdası”
Mustafa Gönüllü: “Dosdoğru yolda dosdoğru olmak”
Nuriye Sultan Kostak: “Doublethink ve tevhid-i kıble meselesi”

Kapak dosyası bağlamında; Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriyle Karikatür sayfası da derginin daimî sayfalarını oluşturuyor.

Her ay olduğu gibi

Türkiye ve Dünya gündeminden içeriklerle Kübra Ünüvar’ın derlediği Haber Yorum; ilginç bilgilerle Şeyda Sultan Zengin’in hazırladığı Amerikan Tavukları ve Erhan Akkaya editörlüğünde hazırlanan Foto Yorum sayfaları her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

Ali Hakkoymaz Keyfince Lügât’te Edebiyat”; Fatma Zehra Şimşek, Duygu Yüksel ve Esra Yavuzyiğitoğlu Bâb-ı Edebiyât’ta Kuşların nerde senin?”; Caner Kutlu Zihnin Çarkları’nda Öngörü” yazıları ile okurlarını bekliyor.

Başka neler var?

Anlamlı Yorum’da Sueda Çakır, “Elde sensin dilde sen, gönüldesin baştasın, Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!” yazısıyla ve Farklı Yorum’da Nuri Mannas, “Deizm: O’na “Sen” diyememek meselesi” çalışmasıyla yer alıyor.

Keçeli dolu dolu!

Her Telden’de Edibenur Üner “Muslims Condemn (Müslümanlar Kınıyor) ve #deletefacebook ya da sosyal medya diyetini değiştir” haberleriyle; Çay Saati’nde Büşra Bakırcı “Beyninin yerinde koca bir boşluk olan adam” çalışmasıyla; Ehl-i Tivit’te Neslinur Zeynep Mutlu okur özel tweetleriyle; Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır Osmanlıca bir hikâye ile; Feyâlilaceb’te Şulenur Yaşar “Çak bi beşlik” yazısıyla; Keçeli’nin Kitaplığı’nda Merve Yavuz “Dünyanın en süper marketi: Dedemin Bakkalı” kitabının tanıtımıyla; Zürefa’da Betül Doğruer “İntibah yazıları–1” çalışmasıyla ve Nesl-i Âti Akademisi’nde Feyzanur Elif Mutlu ile Huriye Yücesoy akademinin yeni maceralarıyla Keçeli okurlarını bekliyor.

Genç Yorum dergisi İslâm âleminin Ramazan-ı Şerîf’ini tebrik ediyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*