Senin üzerine “hak”tır ki…

Değerli okur;
Dergi yayıncılığında bu ay 15. yılımıza girmiş bulunuyoruz. Adımız gibi yaşımız da oldukça genç, lâkin dergi yayıncılığında 14 yılı geride bırakmak demek, az şey değil. 14 yıl, 168 sayı geride bıraktık; emekler, tecrübeler, zahmetler, rahmetler… Bugün ise bize; buna şükretmek ve üzerimize “hak” kılınan 15. yaşımızı çizgimizi muhafaza edip yeniliklerle, gençler için daha çok gayretle çalışarak geçirmek düşüyor.

Bendeniz, güzide dergimizin yayın yönetmenliğini sürdürmek onuru ile dergimizdeki 4. çalışma yılımı doldurmuş oluyorum. Benim için Eylül ayının bir de böyle bir önemi var. Bu vesile ile söylemek isterim ki; 14 sene önce Eylül ayında yayın hayatına başlayan dergimizin ilk sayısını çok heyecanla okumaya başladığımı çok net hatırlıyorum. İlk sayının ardından her ay aynı heyecanla takip ve istifade ettiğim dergimin yıllar sonra bir çalışanı olmak benim için tarifi mümkün olmayan bir mutluluk. Allah mahcup etmesin ve güzel hizmetlerde bizleri daim istihdam eylesin. Yaptığımız işin ‘hak’kını verebilmeyi, üzerimize “hak” olan bu hizmeti yeni vazifelilere devredene kadar muvaffakıyetle ve muhafaza ile gerçekleştirmeyi nasip etsin.

14 sene önce “Sonsuzluk Tutkusu” ile yola çıktık, bu ay ise; “Hakk’ı Bilen, ‘Hak’kı da Bilir” diyoruz. İnsan olmamız gereğiyle üzerimize “hak” kılınan, hakkımız olan, hak üzere yaşamamız icap eden, Hakk’a yöneltmemiz gereken ve hakkını vermemiz gereken meselelerden bahis açtık. “Hak olup, Hak’tan gelip “Hak” diyen”e kulak verelim, “hak”kı doğrudan söyleyelim istedik. Hak meselesinin hakkını verebildik mi, bu da sizin takdiriniz olacak.

Geride bıraktığımız 14 yıl boyunca emekleriyle dergimize katkı sağlayan herkesi hayırla yâd ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni seslerin ve nefeslerin her daim davetçisi olduğumuzu da hatırlatmak istiyoruz.

Yeni eğitim-öğretim yılında tüm genç arkadaşlarımıza, ebedî gençliğe ve talebeliğe talip olan tüm okurlarımıza muvaffakıyetler diliyor, biz de dualarınızı bekliyoruz.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*