2019 Ocak sayımız çıktı!

İnsan, kâinat ve hâfıza

İnsan, kâinat ve hâfıza

Genç Yorum dergisi 173. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum,
“Hâfızalarda kalsın diye” başlıklı Ocak sayısı ile yayınlandı.

Yeni yılı “Hâfıza” dosyasıyla karşılayan Genç Yorum dergisi zengin içeriğiyle okurlarıyla buluşuyor. Hâfızanın psikolojik boyutu, eşyanın ve kâinat dediğimiz evrenin hâfızası, duyguların hâfızası, toplumsal hâfıza, unutmak ve hatırlamak nimetleri, Allah’ın Hafîz ismi ve kâinattaki hâfiziyet delilleri gibi konuların ele alındığı sayının kapak yazıları ve yazar bilgileri şöyle:

Melike Nursultan Akkaya: Benlik ve bellek”
Mustafa Eren Bozoklu: Varlık ve hâfıza
Nuriye Sultan Kostak: “Ne için tüm bu kaydetmeler?
Bilal Said Parlakoğlu: “Toplumun hâfızası”
Adnan Nacir: “Datasız tool olmaz”
Nesibe Ersoylu: “Hafîziyete mazhariyet”
Psk. Banu Arslan: “Duyguların mührü”

İbrahim Özdabak çizgileriyle Karikatür sayfası ve Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum da derginin daimî bölümlerini oluşturuyor.

Türkiye Hâfıza Şampiyonu ile röportaj

Kapak dosyası bağlamında; Türkiye Hafıza Şampiyonu Mücahit Aköz ile beyin ve hâfızanın önemi, hâfıza geliştirme tekniklerini günlük hayatta pratiğe geçirme yolları, beynimizi tanımak, keşfetmek için yapmamız gerekenler gibi konuların konuşulduğu röportajı Şulenur Yıldırım gerçekleştirdi.

Her ay olduğu gibi

İlginç bilgilerle Şeyda Sultan Zengin’in hazırladığı Amerikan Tavukları, Erhan Akkaya’nın editörlüğünde hazırlanan Foto Yorum, Türkiye ve dünya gündeminden içeriklerle Kübra Ünüvar’ın derlediği Haber Yorum her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

Ali Hakkoymaz Keyfince Lügât’te “Kendimle baş başa”, Fatma Zehra Şimşek, Duygu Yüksel ve Esra Yavuzyiğitoğlu Bâb-ı Edebiyât’ta Mihrimâh Sultan Camii”, Caner Kutlu Zihnin Çarkları’nda Makine-1” ve Handenur Yaşar Yeşil Yorum’da “Affettik, özgürleştik, kazandık” yazılarıyla okurlarını bekliyor.

Keçeli farkı

Farklı, özgün ve zengin içeriğiyle Keçeli’de bu ay; Keçeli’nin Kitaplığı’nda Fethiye Songül Akay “Stres Yönetimi” kitabının tanıtımıyla, Çay Saati’nde Büşra Bakırcı “Ayrıcalık mı ayrımcılık mı?” başlıklı yazısıyla, Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır Arapça üzerine yaptığı ilgi çekici araştırmasıyla,  Zürefa’da Patlıcan Moru “V” şiiriyle ve Hayâlnâme’de Şüheda Kale “İmanla hayatlananlar” başlıklı yazısıyla yer alıyor. Feyzanur Elif Mutlu ve Huriye Yücesoy’un hazırladığı Nesl-i Âti Akademisi bu ay da Keçeli okurlarını bekliyor. Neslinur Zeynep Mutlu’nun derlediği Ehl-i Tivit, artık tüm medyayı kapsayacak şekilde Ehl-i Medya olarak okurlarıyla buluşacak.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*