2019 Mayıs sayımız çıktı!

İnsanlığın ortak dili: Merhamet

İnsanlığın ortak dili: Merhamet

Genç Yorum dergisi 177. sayısıyla çıktı.
Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum,
“İnsan kalmak için merhamet” başlıklı
Mayıs sayısı ile okurlarıyla buluşuyor.

Fıtratımıza konulan merhamet ve şefkat duygusu, sosyal hayatta özellikle ihtiyacımız olan merhamet, Peygamber Efendimiz’in (asm) ve Bediüzzaman Hazretleri’nin şefkati, Rahmet ayı Ramazan gibi konuların ele alındığı Mayıs sayısının kapak yazıları ve yazar bilgileri şöyle:

Hasan Yüksel: Sosyal hayatta merhamet
Nuriye Sultan Kostak: Ramazan: Tam ameliyat zamanı”

Bilal Said Parlakoğlu: “Şefkat Peygamberi
Ersin Acar: “Ebuşefkat”
Said Yüksekdağ: Kime merhamet edilmez?
Mustafa Gönüllü: Merhamet dini İslâmiyet

Kapak konusu bağlamında, Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriyle Karikatür sayfası derginin daimî bölümlerini oluşturuyor.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle, Boğaziçi Üniversitesi GETEM Laboratuarı Direktörü ve Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Dr. Engin Yılmaz ile Merve Yavuz’un gerçekleştirdiği röportaj Genç yorum okurlarını bekliyor.

Her ay olduğu gibi
Caner Kutlu, Zihnin Çarkları’nda “Bahane”; Psk. Banu Arslan, 2 Soruda Psikoloji köşesinde Multitasking Person (Çoklu görev insanı) ve Dağınık Beyin Sendromu yazılarıyla bu ay da okurlarını bekliyor.

Türkiye ve dünya gündeminden içeriklerle Kübra Ünüvar’ın derlediği Haber Yorum, Erhan Akkaya editörlüğünde hazırlanan Foto Yorum, ilginç bilgilerle Şeyda Sultan Zengin’in hazırladığı Amerikan Tavukları her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

Daha başka?
Son Şahitler serisinde bu ay Ayşenur Özer’ın çizgileriyle Avukat Bekir Berk’in hayatı var.
6 Nisan tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen 10. Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nin Masa Çalışmaları Deklarasyonları’nın tamamı bu ay Genç Yorum’da.

Keçeli’de bu ay
Özgün içerikleriyle 3. yılına giren Keçeli gene dopdolu. Keçeli’nin Kitaplığı’nda Fethiye Akay Gençlik ve His Eğitimi kitabının tanıtımıyla, Feyzanur Elif Mutlu Çedile Avrupa’da köşesinde “Kafamı dinliyorum, gözlerim kapalıyazısıyla, Emine Sultan Çakır Eskimez Yazı’da “Affeden kazanır” yazısıyla ve Şüheda Kale Hayâlnâme’de “Orucun sırrına erenler” yazısıyla yer alıyor. Edibenur Üner Her Telden’de “Extinction Rebellion-Yok Oluş İsyanıveYaşayan Kütüphane haberleriyle, Şule Konca Öğrenci İşi’nde Öğrenci İşi’nde Ramazan meselesiyle, Büşra Bakırcı Çay Saati’nde Uçak izi, daha doğrusu kuyruk izi (Contrail)araştırmasıyla ve Neslinur Zeynep Mutlu Ehl-i Medya’da“Paperscosm” Instagram hesabının tanıtımıyla Keçeli okurlarını bekliyor.

 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*