İş meselesi

Genç Yorum’un Sevgili Okurları;

Yazın son demlerine girdiğimiz şu günlerde dileriz ki, gafletin istilasına uğramadan güzel, verimli, faydalı vakitler geçirmişsinizdir. Ola ki gaflet istila etti, hâlâ vakit var; “Bismillah” ile hayırlara niyet etmeye.

Yaz boyunca, şevk veren, tefekkür ettiren, güzel tavsiyeler içeren Keçeli bölümümüzü; özellikle henüz bir “iş” sahibi olmayan genç arkadaşlarımızın, yaz tatillerini fıtrata uygun olarak gayret ve hareket ile geçirmeleri adına, gene genç arkadaşlarımız aracılığıyla hazırladık. Bu ay Keçeli’de yine farkındalık oluşturacak güzel içeriklerimiz var.

Kapak dosyamızda ise; toplum olarak, en çok da gençler olarak bizi yakından ilgilendiren “iş meselesi”ni ele aldık. İnsan dünya hayatına bir imtihan ve tekemmül için gönderiliyor. Ve her insanın, her iki dünyanın saadetini temin için koşturmacası 20’li yaşlarda hızlanıyor, sorumlulukları artıyor. Hayatını idame ettirmek için hemen her bireyin rızkını temin etme sorumluluğu; istihdamın ve üretimin sınırlı olduğu, üniversite mezunu olup devlet kapısına yığılan işsizler güruhunun haddi aştığı, liyakatsiz insanların pek çok alanda koltuklara yapıştığı ülkemizde bir hayli zorlaşmış durumda.

Hazırlamış olduğumuz işsizlik sayımızda temel olarak; Türkiye’nin, bireyde ve toplumda yaralar açan işsizlik sorununu çeşitli yönleriyle gündeme taşımak ve derd-i maişet içinde boğularak ahiret hayatını tehlikeye atmamak gerektiğini hatırlatmak istedik.

Türkiye’de mevcut durumda ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar, istihdam sorunları, gitgide artan işsizlik, faizin zararları, devlet memurluğu yarışının bireye olumsuz etkileri, mülteci politikamızın ekonomiye yansımaları, meslek hırsızlığı gibi ciddi dertlerimizi masaya yatırdık.

Bununla beraber; “İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır” (Necm Suresi: 39) âyeti ve “Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.” (Câmiu’s-Sagîr, II/12, Hadis No: 1201) hadis-i şerifinden hareketle; elbette dünya hayatı için çalışacağız, ama iki hayatı birbirinden ayrı düşünmeyecek, bu hayattaki meşguliyetlerimizin ahiretimizi de şekillendirdiğini hatırda tutarak hareket edeceğiz, dedik.

Derdimiz bu önemli meselelere dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, söylenecek hak sözümüzü söylemek, gençlere bir fikir/yol önermek. Allah istifadeli eylesin.

Siz değerli okurlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, sizlerden dua bekliyoruz.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*