İhtiyaç mı?

Değerli Genç Yorum Okurları;

2020 yılının ilk sayısıyla, yine/yeni/yeniden sizlerleyiz. Bugünlere eriştiren, bu nefesleri aldıran, bu satırları yazdıran Rabb’e sonsuz hamd olsun.

Bu yılın ilk hedefi, olumsuzluklara/engellere takılmamak, ümitsizliğe düşmeden, sebat ve gayretle önümüze bakmak, işimize/gayemize sarılmak olsun inşaallah.

Her gün, her birimiz için yeni bir âlemin kapısıysa eğer, her yeni yıl da her birimiz ve birlikte hepimiz için koca bir âlemin kapısı olsa gerek. O hâlde yeni yıla şuurla, farkındalıkla, tahkik ve muhasebe ile, ezberleri bozup esiri olduğumuz alışkanlıkları terk etmek niyetiyle girmeli.

Genç Yorum ekibi olarak bizler, yeni yıla yeniliklerle hazırlanıyoruz. Tasarım ve içerik noktasında niyetlendiğimiz iyileştirmelerin ilk adımlarını bu sayımızla atmış bulunuyoruz. Biz tasarımımızdaki fazlalıkları azaltmakla başladık. Ve bu nokta da sormak istiyoruz: Evimizdeki tüm eşyalar, almayı planladıklarımız, dolaplarımızdaki giysiler, kapalı kutularda duranlar, onlar, bunlar, şunlar… İhtiyaç mı?

Dahası; falancanın kınası/düğünü için alınacak kıyafet, nişan için tutulan filanca mekân, düğünde bir kez giyilecek falanca marka gelinlik, çocuğun doğum günü için planlanan filanca konsept, kullanılan telefonun yeni çıkan üst modeli, yeni bir araba, yeni açılan lüks restaurantta yemek yemek, daha çok/daha rahat oyun oynamak için playstation… Bu listeyi, irili-ufaklı, kişiye göre değişen, “gerçekten ihtiyaç mı?” sorusunu sormayı gerektiren pek çok şeyle doldurabiliriz.

İhtiyaçlarımızı belirleyen ne? Arzularımız mı? Komşumuzun yeni alışverişi mi? Instagram fenomeninin reklamı mı? Daha saymalı mı?

Bir görenek belasıdır tutmuş bizi. İhtiyacımız olmayan nice şeyleri ihtiyaç adı altında kandırarak, istetiyor/aldırıyor bize. Neticesi anlık ve sahte mutluluklar, geri dönüşü mümkün olmayan gerçek israflar…

Gelin, bu yeni yılımızda, kafamızdakileri/aklımızın kaldıklarını ve gerçek ihtiyaçlarımızı önümüze koyup düşünelim. Sünnet mi görenek mi? İhtiyaç mı israf mı? Soralım kendimize. Azaltalım fazlalıklarımızı, kurtulalım yüklerimizden, hafifleyelim, sadeleşelim, sakinleşelim.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*