Dokunmatik eldivenler

İstanbul’a kış günlerinin neredeyse hiç uğramadığı bir kış mevsimini bitirdik! Geldik ilkbahara! Kışı geride bıraksak da eldiven takma ve eldiven takılıyken de telefon kullanma ihtiyacı hissettiğimiz günler için bir yazı yazmak istedim bu ay.

Uzun süredir cevabına bakmayı ertelediğim bazı sorular vardı. Örneğin; eldivenleri nasıl dokunmatik yapıyorlar? Biz de dokunmatiği olmayan bir eldiveni alıp, dokunmatik eldivene dönüştürebilir miyiz?

Bu konuyu araştırdığımda çeşitli öneriler buldum. Bu öneriler, eldiveniniz dokunmatik değilse ve telefonunuzu eldivenle kullanmak istiyorsanız işinize yarayabilir.

Birinci yöntem; eğer eldiveniniz dokunmatik değilse telefonunuzun ekranına hohlayarak ekranı buğulandırabilirsiniz. O nemle birlikte ekran, normal eldivenle dokunduğunuzda da algılayacaktır. Ama çok da hassas bir dokunmatik ekran sağlamadığını belirtmekte fayda var.

İkinci yöntem; eldiveninizin parmak ucunu ıslatmanız (tabi öyle çok ıslak değil, hafif nemli). Parmak uçlarının nemli olması ekranın sizi algılamasını sağlayacaktır. Fakat bu seçenek de sadece durumu kurtarmak için faydalı açıkçası. Yeterince hassas bir dokunmatik ekran fırsatı tanımayacaktır.

Üçüncü yöntem ise; parmak uçlarına iletken iplik dikmek. Zaten satın aldığımız dokunmatik eldivenleri, dokunmatik yapmak için iletken iplik denilen bir malzemeyle eldivenlerin parmak uçlarını dikiyorlarmış. Yani siz de normal bir eldivenin parmak uçlarına birkaç çentik şeklinde bu iplikle dikiş dikerseniz eldiveniniz artık dokunmatik bir eldiven olabilir. Eğer ipliği iğneye geçirebiliyorsanız, bu dönüşümü yapmak 5 dakikanızı almayacaktır.

İsterseniz yeni bir eldiven almadan da bu 3 yöntemden birini deneyerek eldivenle telefon kullanmaya başlayabilirsiniz!

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*