Gençliğinin baharında bir dergi

Merhabalar Değerli Genç Yorum Okurları!

Bu sayfadan sizlere kaçıncı merhabam, sayamadım. Bundan sonra kaç merhabamız olur, Allah bilir. Ama bu dergi, inşaallah daima seslenenleriyle, okuyanlarıyla var olacak, nice 17 yaşlarını görecek…

16 sene önce, tam da gençliğimin baharında, liseden yeni mezun olmuş, edebiyatla-sanatla amatörce ilgilenen biriydim. Ortaokul itibariyle tiyatrolar yazmış/oynamış, şiirler/denemeler yazmıştım. Kompozisyonlarımın okul panolarına asıldığı da olmuştu. Lise bitip de hayatı daha bir anlamlandırma ve geleceği düşünmeye başlama evresinde girmişti hayatıma Genç Yaklaşım (Genç Yorum) dergisi. İlk sayısını heyecanla beklemiş, deli çağımda bir yoldaş bulmuştum kendime. Yazdığım bir denemeyi cesaret edip yollamıştım ve yayınlanmıştı da. Nasıl bir heyecandı, anlatamam.

O gün bugündür hayatımda olan bu dergiye, bir gün gelip de editör ve yayın yönetmeni olacağımı o günlerde bana söyleseler, uzak bir hayâl olarak gelirdi belki, ama imkânsıza inanmadığım için ihtimal verirdim mutlaka. Genç Yorum dergimizdeki 6. yılım, dergimizin 16. yaşıyla beraber bitiyor. Ne derginin 16 yılını anlatmak mümkün hakkıyla ne de yolumun dergiyle kesiştiği o günden bugüne hayatımdaki yerini.

Genç Yaklaşım dergimizin ilk editör yazısındaki ifadeyle, dergimizin tamamen gençlerin dergisi olmasını prensip edindim ben de. Tıpkı seleflerim gibi. Bunu zaten dergimizin sıkı takipçileri iyi bilir.

İçeride, sözlerimin yanlarında çok hafif kalacağı kıymetli yazarlarımız sizleri bekliyor her ay olduğu gibi. Ama sözü onlara bırakmadan önce bir hakkı teslim etmem gerekiyor.

İlk sayısından bu yana dergimize emeği geçen onlarca isim var. Özellikle kuruluş aşamasında yer alan büyüklerimiz ve o günün gençleri en büyük teşekkürü hak ediyor. Çokça gönüllülük isteyen dergicilik hizmetimizi bu günlere getirip bize teslim edenlerin de emeği pek büyük. Allah hepsinden razı olsun.

Elbette ki siz değerli okurlarımız… Sizlerin hakkını ödemek ne mümkün! Biliyorum ki, ilk günden beri dergisine sahip çıkan, alan, okuyan çok özel bir kitle var aranızda. Vefanın tecessüm etmiş hâlisiniz. Her ay dergimizi hazırlama çabamızda bize güç olan şeylerden biri, sizin dergiyi beklediğinizi bilmek oldu daima… Allah ebeden razı olsun sizden.

Ve derginin varlık sebebi olan gençler… Okuruyla, yazarıyla, çizeriyle, fotoğrafçısıyla, tasarımcısıyla, araştırmacısıyla her biriniz gözümüzün nurusunuz. Medar-ı iftiharımızsınız. Şunu unutmayın ki, bu dergi sizin! Ve yarın bir gün, içinizden birileri bu satırları yazıyor olacak. Bu bayrağı dalgalandırmada yeni vazifeliler sizlerden olacak. Böylece bilin ve sımsıkı sarılın derginize, olur mu? İyi ki varsınız. Çokça teşekkürler!

Nice yaşlarımız olsun!

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*