Sıfır Atık

Kullandığımız her şey kendinden geriye atık bırakır. Meyvenin kabuğu, zeytinin çekirdeği derken doğaya attıklarımız suyun şişesine, fabrikanın dumanına dönüştü. Sıfır atık, bir sürdürülebilirlik projesidir. Asıl amaç kullandıklarımızdan arta kalanları mümkün olduğunca azaltmak ve dönüştürüp kullanabilmek.

Kullandıklarımızdan ve atıklarımızdan sorumluyuz. Doğaya, insana, hayvana zararlı olan maddelerin kullanımını en aza indirgemek, mümkünse dönüştürülebilir ve sürdürülebilir şeyleri tercih etmek, hem daha faydalı hem de daha sağlıklı. Mesela sürekli pet şişe ile su içmek yerine plastik kullanımını azaltmak adına sürekli kullanabileceğimiz camdan yapılmış su mataraları kullanabiliriz. Naylon poşet yerine file ya da bez çantalar tercih edebiliriz.

Tabiî sürdürülebilirlik ve dönüşüm bunlarla sınırlı değil. sifiratik.co sitesinden başlangıç yapıp, plastik ve diğer zararlı atık kullanımını azaltmak için yapmamız gerenleri öğrenebiliriz. Twitter ve Instagram hesaplarından anlık olarak takip edebiliriz. Değişim küçük adımlarla başlar.

Web sitesi için: Tıklayınız.

Instagram sayfası için: Tıklayınız.

Twitter hesabı için: Tıklayınız.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*