Aşhane

Bir “komşun aç yatmasın” projesi: AŞHANE

Yeşilist sitesinde yer alan habere göre; Sakarya Üniversitesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, “Aşhane” adını verdiği aracıyla her gece sokakta yaşayan kimsesizlere çorba dağıtıyor.
Üsküdar’da yaşayan öğretim görevlisi Mahmut Karaman, özellikle Taksim ve civarındaki evsizlerin durumundan oldukça etkilenip, kendi imkânlarıyla aldığı ve “Aşhane” adını verdiği aracıyla kimsesizlere çorba ve ekmek dağıtmaya başlamış.
420 litre sıcak çorba kapasiteli aracın üzerinde “Komşum aç yatmayacak” yazıyor.

Her gece Eyüp Cami avlusu, Aksaray-Metro İstasyonu, Fatih-Saraçhane Parkı, Beşiktaş Parkı, Üsküdar Davut Kadı Cami avlusu ve Harem Parkı’nda yaklaşık 500 bardak çorba dağıttıklarını anlatan Mahmut Karaman, diğer semtlere de ulaşmak için gönüllülerin desteğini beklediğini belirtti.

Bu yardım faaliyetini 3 aydır sürdüren Karaman, önemli bir İslamî duyarlılığı yerine getiriyor. Aracın yakıt masrafı ile dağıtılan çorba ve bardakların masraflarını kendi aralarındaki organizasyonla sağlayan Aşhane’yi, Facebook, Twitter ve Instagram hesapları üzerinden takip edebilir, siz de Aşhane’de gönüllü olarak çalışabilir veya maddî yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz.

facebook.com/ashanecorba/
twitter.com/ashanecorba
instagram.com/ashanecorba/

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*