Üniversiteler Nur’lanıyor

Asrın müceddidi Said Nursî’nin talebelerine olan vasiyetlerinden birisi de, “Her bir adam…bulundukları haneyi küçük bir Medrese-i Nûriye ittihaz etsin”ler arzusu idi.
Nur Talebeleri bu arzuyu mümkün mertebe yerine getirmeye çalışırlar. Günümüzde bu arzuyu gençlerin yerine getirme gayretinin olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor.
Üniversiteli gençler bulundukları okulları birer küçük Medrese-i Nuriyeye çeviriyorlar.
Neler mi yapıyorlar? Haydi onlardan dinleyelim…

Çukurova Üniversitesi

59

“Çok şükür Çukurova Üniversitesi’nde Risale-i Nur dersleri Ekim ayında başladı. Böyle büyük bir üniversitenin Risale-i Nur’suz kalması biz genç talebelerin ayıbı olurdu. Bu konuda bizim önümüze ışık tutan Zübeyir Gündüzalp Ağabey oldu. Zira Ankara’da üniversitede konferans vermiş zamanında, hem de ne konferans! Hem Konya’da PTT memuruyken elinden geldiğince her ortama girmeye çalışırmış, nurları yaymak için. Kimi zaman bazı çocukların velisi olup toplantılarda diğer velilere hakikatleri anlatırmış, kimi zaman talebelerin gönlünü kazanıp dersler yaparmış. Ama bir okula hiçbir şekilde girememişse, en azından etrafını dolaşarak Risale-i Nur okur, okula doğru üflermis, manevî hava değişsin diye…

Bu ne ince düşünce, bu ne muhteşem dava aşkı…
Biz de üniversite gençliği olarak, üniversitemizdeki manevî havanın değişimi için adım attık ve okulların açıldığı 2. hafta derslerimize başladık. Çok istifadeli geçiyor hamdolsun, her gün yapılsın diye teklifler geliyor, derse geç kalmak pahasına “okumaya devam et” deniliyor. Çünkü ruhlar susamış hakikatlere, gönüller aç risalelere. Daha fazla duyurmak adına Facebook hesabı da açtık “ÇÜ Nur Dersleri” adında. İnterneti de hizmete hizmetkâr etmek lâzım, öyle değil mi? Küçük bir mescidde yaptığımız derslerde (merkezî bir yer ) sayımız bazen 5, bazen 10’un üzerinde oluyor. Ama biz, kimse olmasa bile üniversitenin manevî havasını dengede tutmak adına her Salı öğle araları derslerimize devam edeceğiz inşaallah. Biz biliyoruz ve tevafuklarla hissediyoruz ki; Cenab-ı Hak bizi izliyor ve tembelliğe müsaade etmiyor. Allah bizi bu yoldan ayırmasın. Her üniversiteye bu dersleri nasib etsin inşaallah.”

Karabük Üniversitesi

61

“Karabük Üniversitesi olarak, 15 Kasım 2014 tarihinden beri Risale-i Nur dersleri yapmaktayız. Bediüzzaman Hazretleri’nin de dediği gibi, maksadımız iman kurtarmaktır, imana ve Kur’ân’a hizmettir. İmanlarını kurtarmak isteyen kız arkadaşlarımızla birlikte, her hafta Cuma günleri buluşuyoruz. Şu boğucu dünya işlerinden nefes almak için dertleşmeye koşuyoruz. Cuma günleri saat 12’de Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mescidinde derslerimiz gerçekleşiyor. Farklı fakültelerden arkadaşlar ile birlikte aynı çatı altında toplanıyoruz. Yaklaşık olarak 20-25 kişi geliyor derslerimize, ama bu sayı artabiliyor duruma göre. O saatte dersi olup gelemeyen arkadaşlarımız da var, ama onlar da inşallah manen bizimle birlikteler. Genel olarak imanî bahislerin okunduğu derslerimizde, Uhuvvet, İhlâs ve Muhabbet gibi mesleğimizin temelini oluşturan konuları da ele alıyoruz. Bir de Facebook hesabımız var. Bizleri “KBÜ Nur” sayfamızdan takip edebilirsiniz.”

Erciyes Üniversitesi

60

“Bu eğitim yılının başından beri Erciyes Üniversite’sinde düzenli olarak Risale-i Nur derslerimizi yapıyoruz. Cuma günleri saat 12:15’te derse başlıyoruz, ortalama yarım saat sürüyor, yaklaşık 7-8 kişi oluyoruz. Gelen kardeşlerimizin hepsi Risale-i Nur’u yeni tanıyan kişiler, bu nedenle ders konularımızı onların isteği doğrultusunda seçiyoruz. Şimdilik derslerimizi İlahiyat Fakültesi mescidinde yapıyoruz, ama ilerleyen zamanlarda diğer fakültelere de gitmeyi planlıyoruz. Derslerimize tıp, eczacılık, ilahiyat, sivil havacılık, sağlık bilimleri fakültesi ve daha pek çok fakültelerden katılım oluyor. Katılımcılar her hafta değişebiliyor, her zaman gelenler olmakla beraber, yoğunluklu olarak farklı insanlar geliyor. Sosyal medya hesaplarından da iletişimimizi sağlıyoruz. Facebook’ta “ERÜ Risale-i Nur Dersleri” adında grubumuz olduğu gibi, Twitter ve İnstagram’da hesaplarımız da var. Onlar üzerinden her hafta duyurumuzu yapıyoruz.”

İstanbul Üniversitesi

62

“Bildiğimiz kadarıyla geçmiş yıllarda da, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Risale-i Nur dersleri yapılıyordu. Biz fakülte öğrencileri, sen başı itibariyle düzenli olarak her hafta dersleri yapmaya başladık. Sınav haftaları haricinde derslerimiz düzenli olarak devam ediyor. Her hafta Salı günü saat 12.20 ile 12.55 arası, İlahiyat Fakültesi’nin 307 nolu dersliğinde toplanıyoruz. Derslerimiz ile ilgili iletişimi WhatsApp ve Facebook üzerinden sağlıyoruz. Bizleri, isteyen herkes “İstÜni Nur” adlı Facebook hesabımızdan takip edebilir. Ayrıca, bir süredir Beyazıt Kampüsü’nde de derslerimiz oluyor. Pazartesi günleri saat 11.30-12.30 arası Astronomi Bölümü’nde yaptığımız derslere de İstanbul Üniversitesi’ndeki tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz.”

Sevgili gençler;
Sizler de kendi üniversitenizde Risale-i Nur dersleri yapıyorsanız eğer,
mutlaka bizi bilgilendirin, sayfalarımızda size de yer verelim inşaallah.
Bu ay kızlarla başladık, erkeklerden de geri dönüşler bekliyoruz.
Sizlerden, neler yaptıklarınızdan haberdar olmak istiyoruz.
Allah hizmetlerinizi makbul ve daim eylesin…
Muhabbetle…

Fotoğraf: Hilal Şahin

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*