BİR DEFTER KAPANDI
Genç Yorum dergisi, Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin 56. vefat yıldönümü vesilesi ile Risale-i Nur özel sayısı hazırladı.
Mart sayısını Risale-i Nur’un mahiyetine ve yakın geçmişte yaşanan bandrol yasağına ayıran dergi, “Risale-i Nur hürriyetine kavuştu” müjdesi ile yayınlandı. Özel sayı olarak piyasaya sunulan dergi gene dopdolu bir içeriğe sahip.
Yaklaşık 2 yıl boyunca süren bandrol yasağının, 666 günün sonunda hukukî yollarla kalkmasıyla bir defter daha kapanmış oldu. Hem de risale-i Nur’u tahrif eden sadeleştirmenin önü kesildi. Dileyen her yayınevinin, aslına sadık kalmak şartıyla basabileceği Risale-i Nur, derginin Mart sayısında özel olarak ele alınıyor.
Kıyamete kadar batmayacak güneş
Kapak yazılarında, araştırmacı yazar İslâm Yaşar, “İslâm’ın gür sedâsı: Risâle-i Nur” yazısıyla yer alırken, Avukat Kadir Akbaş, “Nur’un serbestiyetinin serencâmı”nı anlatıyor; Mehmet Kılıfoğlu, “Kıyamete kadar batmayacak güneş: Risale-i Nur” derken ve Mustafa Oral, çok görünme Risale, “Çok görürler de bandrol vermezler” diyor. M. Fahri Utkan, “Bediüzzaman’ı nasıl tanırsın?” yazısıyla Bediüzzaman’ı tarif ederken, Sertaç Lüser ise “Mağduriyet mi? Hürriyet mi?” diye soruyor. Adnan Nacir, ironik bir dille ele aldığı yazısında, “Sayısallaştırmak siyasallaştırmaktır” diyor.
Derginin kapak röportajı, Yeni Asya Neşriyat Müdürü Abdullah Eraçıkbaş ile. “Tarihî bir vazife icra ediyoruz” diyen Eraçıkbaş, badrol engeli sürecine değinirken, mevcut Risale basımı konusunda da bilgi veriyor.
Her ay olduğu gibi
Derginin daimi sayfaları olan; Risale-i Nur’dan Nurlu Yorum, Erhan Akaya editörlüğündeki Foto Yorum, Selim Gündüzalp’in kaleminden Veda Yazıları, İbrahim Özdabak çizgileriyle Karikatür sayfası ve Muhammed Zorlu’nun hazırladığı Tekno Haber takipçilerini bekliyor.
Başka neler mi var?
Kelimelerin dünyasına yolculuk yapan şair Ali Hakkoymaz, Keyfince Lügât’te “Çocukluk”u anlatırken, Edebî Yorum’da A. Kürşat Kantarcı, “Her şey sadece, yaşandığı gibi” diyor. Zihnin Çarkları sayfasında Caner Kutlu bu ay “Estetik”i ele alıyor. Farklı Yorum sayfasında ise Ömer Baldık, “Selâmlaşmak” yazısıyla yer alıyor.
Gençlerin dergisi gençlerle dolu dolu
Seren Adıyaman’ın derlediği, derginin yeni sayfalarından Ehl-i Tivit’te, gençlerin dilinden eğlenceli ve düşündürücü söylemler gene gençleri bekliyor. Melike Nursultan Üner ile Nuriye Sultan’ın hazırladığı Herkes İçin Sanat sayfasında ise, “İhtiyar delikanlı: Bonsai” yer alıyor. Bu ay dergide yer almaya başlayan Öğrenci İşi sayfasında, Emine Sultan Çakır ile küçük bir İstanbul gezisi yapmak mümkün. “İstanbul Keşif Rehberi” ile Tarihî Yarım Ada’dan bir kesit okuyucuyu bekliyor. Derginin Yeşil Yorum sayfasında ise “Her nefeste bu yazıyı hatırlayın!” diyen Handenur Yaşar var.
Dergi, Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin vefat yıldönümünde kendisini rahmetle anıyor.
İlk yorumu siz yazın