Twitter ve Facebook sağ beyni bitiriyor

Teknolojinin düşünce gücümüzü zayıflattığını söyleyen Doç. Dr. Serdar Dağ, “Teknoloji bizi, sosyal hayattan koparıp; kıvrak zekâyı, sanatsal aktiviteyi, hayal kurmayı ve sosyalliği kontrol altında tutan sağ beyni pasifleştiriyor.” dedi.

Sabah gazetesine verdiği röportajda Doç. Dr. Serdar Dağ sözlerine şu üzücü gerçeklerle devam etti:

“Cep telefonlarının yaydığı ağır sinyaller ve enerji, düşünce gücümüzü zayıflatır, sosyal hayattan koparır, hayal kurmayı, sanatsal aktiviteyi, sosyalliği ve kıvrak zekâyı kontrol altında tutan sağ beyni pasifleştirir. Bundan dolayı gençlerin hem düşünce güçleri azalır, hem de kelime hazneleri azaldığı için konuşmaları akıcı olmaz. Ayrıca teknolojik aletlerin yaydığı ışınlar; beyin hücresini ve emirleri kasa götürüp kas hareketini sağlayan sinirlere zarar verir.”

Unutkanlık yapar

Serdar Dağ, “Özellikle çocuklar ve gençler, her sorunun cevabını bilgisayarda arıyor. Bu da beyni gelişmekte olan çocukların düşünce gücünü ve öğrenme kapasitesini azaltıyor. Beyin çalışmazsa, bir süre sonra düşünce fonksiyonu yavaşlar ve unutkanlık başlar. Uzmanlar, bunamayı önlemek için bulmaca çözmeyi, kitap okumayı ve beyin egzersizleri yapmayı önerir. Ancak günümüzde bulmacanın bile cevabı bilgisayarda aranıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Cep telefonunu en yakın dostu gören gençlerin kulakları çınlasın. Gerçek dostlar birbirine zarar vermez!

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*