563. kere İstanbul fetih kutlamaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Lale Festivali kapsamında, İstanbul’un 563’üncü fetih yıldönümüne özel 563 bin laleden oluşan dünyanın en büyük canlı lale halısı Sultanahmet Meydanı’nda ziyarete açıldı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından planlanan lale halısı geçen yıla göre farklılıklar gösteriyor. Geçen yıl yine Sultanahmet Meydanı’nda hazırlanan canlı halı 1262 metrekarelik alanda 545 bin canlı laleden oluşurken bu yıl ise 1.728 m2 alanda İstanbul’un 563’üncü fetih yıldönümüne özel 563 bin laleden hazırlandı.

54

Sultanahmet Meydanı’nı dolduran vatandaşlar ve turistler canlı lale halısına büyük ilgi gösterdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Sultanahmet Meydanı’ndaki canlı lale halısı 30 Nisan’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Devasa kutlamaların vatandaşa coşku, ümit aşıladığı kesin. Öncelikle tebrik ve teşekkür ediyoruz. Fakat “Fetih” kelimesinden Fatih Sultan Mehmed Han’ın anladığı, Ayasofya’nın camiye çevrilmesiydi. Keşke bu kadar nam salacak kutlamaların yanına, –bunca yıldır yapamadıkları– İslâm’ın Fethi’nin sembolü niteliğinde Ayasofya’yı Cami’ye çevirip halka verebilecekleri en büyük hediyeyi verebilseler. Ayasofya Yenikapı’nın üstünde mahzun, kilitli dururken, hemen yanı başında fethettik naraları atmak biz gençler için biraz kuru bir sevinç oluyor.

Kaynak: haberturk.com

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*