AVM’ler aldı başını gidiyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Şubat ayı sonuçları açıklandı. Şubat 2016 verileri bir önceki dönemin aynı ayı ile karşılaştırıldığında ziyaret sayısı endeksinde yüzde 3,9’luk artış yaşandı.

AVM Endeksi Şubat 2016 sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hulusi Belgü, “AVM endeksi Şubat 2016 döneminde bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 14,8 oranında arttı. Sevgililer Günü, sömestr tatili ve indirim sezonunun olduğu Şubat ayındaki artış olumlu. Kategoriler bazında ise hâlâ ağırlıklı olarak toparlanma bazlı yükselişler var.” dedi.

En yüksek artış hipermarket kategorisinde

AVM’lerdeki kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Şubat 2016’da bir önceki yılın aynı ayına göre 23 puan arttı ve verimlilik metrekare başına 680 TL’ye ulaştı. Verimlilik, İstanbul’da 759 TL, Anadolu’da 627 TL olarak gerçekleşti. Şubat ayında en yüksek ciro artışı hipermarket kategorisinde gerçekleşti. Geçen yılın Şubat ayı ile karşılaştırıldığında 2016 Şubat döneminde kategoriler bazında endeks yüzde 15’lik bir artış gösterdi. En yüksek ciro artışı ise hipermarket kategorisinde yüzde 38’le gerçekleşti.

Bu demek oluyor ki, israfa teşvik artıyor, insanların bilinç altları kirletilmeye daha şiddetli bir şekilde devam ediliyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*