Mayıs sayımız çıktı!

İSLÂM KAHRAMANLAR İSTER!

 

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum, Mayıs ayında demokrasi şehidi Adnan Menderes’i özel bir sayı ile anıyor.

            Ebedî gençliği arayanların dergisi Genç Yorum, gündemi takip ederken, tarih sayfalarındaki önemli olayları kapağına taşımaya devam ediyor. 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası idam edilen, dönemin başbakanı Adnan Menderes’i hayatı, hizmetleri ve şehadeti ile konu edinen dergi, vefatının 56. yıldönümünde Menderes’i rahmetle yâd ediyor.

 

Genç Yorum okuyucuları bu özel sayıda; Adnan Mendres’in hayat hikâyesini, siyasî hayatını, hizmetlerini, uçak kazasını, Yassıada günlerini, mektuplarını, idamını ve idamından sonrasına dair bilgileri bulabilecek.

 

Adnan Menderes konulu kapak yazıları ve yazarları şöyle:

  • Marmara’da bir “yaslı ada”  yazısı ile M. Latif Salihoğlu,
  • Hayat kahramanı, siyaset kahramanı, demokrasi kahramanı, hizmet kahramanı Adnan Menderes yazısı ile İslam Yaşar,
  • Ezan-ı Muhammedî ve Adnan Menderes yazısı ile Akif Arslan,
  • Menderes’in şarkısı yazısı ile Mehmed Kılıfoğlu,
  • Menderes ve bazı hatıralar yazısı ile M. Fahri Utkan.

 

Ortaöğretim nesline sürpriz var!

Genç Yorum dergisi, ortaöğretim gençliği için çok önemli yeniliklere imza atıyor ve Mayıs sayısında tamamen onlara hitap edecek özel bir bölümle dolu dolu geliyor. İlkgençlik çağındaki gençlerin fikir, kültür, sanat, edebiyat, eğlence, mizah gibi ilgi alanlarını tatmin etmeyi amaçlayan derginin bu yeni projesi çok konuşulacak gibi.

Gençler bu yeni bölümde; sevimli, eğlenceli, hakikati ve mânâyı taşıyan çizgi roman ve karikatürlerle, Osmanlıca dersleriyle, mizahla, edebiyatla ve daha birçok şeyle karşılaşacaklar.

 

Her ay olduğu gibi

Her ay olduğu gibi bu ay da, Haber Yorum, Yeşil Yorum, Farklı Yorum, Nurlu Yorum, Veda Yazıları, Herkes İçin Sanat, Keyfince Lügât, Zihnin Çarkları, Tekno Haber ve İbrahim Özdabak çizgileri okurlarını bekliyor.

 

Gündemi ebedî gençlik olan Genç Yorum dergisi hakikati gençlere ulaştırmaya devam ederken, İstanbul’un fethinin 563. yılı vesilesi ile Ayasofya’nın yeniden cami olmasını temenni ediyor.

 

 

2 Yorum

  1. Allah razı olsun çok güzel bir sayı olmuş. Süpriz bölümü de çok beğendik.

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*