Tekno Mayıs

Apple Şaşkın, İphone SE ilgisiz

17

21 Mart gününden itibaren dünyanın pek çok noktasında satışa çıkan ve Türkiye’de de satın alınabilen iPhone SE için gündeme gelen iddia Apple için oldukça kötü. İddialarda iPhone SE’nin beklenen ilgiyi görmediği ve iPhone 6S kullanıcılarının iPhone SE almak istemediği belirtilirken, bu konuda Apple’ın yeni bir çözüm önerisi üzerinde durduğu belirtildi.

iPhone SE, iPhone 6S’e göre çok farklı özellikleri içermezken ekran boyutu gibi özelliklerde de çok daha geride kalıyor. iPhone SE performans noktasında her ne kadar aynı çıtayı yakalamış olsa da bu konuda kişilerin ek bir özellik sunmayacak telefona geçiş yapmak istememesi Apple’ın planlarını da suya düşürmüş durumda.

Gündeme getirilen iddialardaki kaynaklar tedarikçiler olurken, tedarikçilerin verdiği bilgilere göre iPhone SE ve iPhone 6S satışları ve sevkiyatları oldukça durgun.

 

Ayın Sitesi: Kek Tarifi

66

Öğrencilik olunca kek, pasta, börek, çörek yapmak sadece kızları ilgilendirmiyor. Ailelerinden uzakta yaşayan erkek öğrencilerin de canları kek, pasta, börek, çörek çekebiliyor. Bu yüzden internette site site dolaşıp tarif arayabiliyorlar.

Bu ay sizlere tarif bulabileceğiniz yeni bir site tanıtmak istiyorum. Özellikle de düşük kalorili tarifler isteyenler için ideal bir site, kullanımı basit ve oldukça da zarif bir site olan www.kektarifi.gen.tr sitesi, Kek Tarifleri, Tatlı Tarifleri, Pasta Tarifleri, İçecek Tarifleri, Pratik Bilgileri kendi içinde barındırıyor.

Hadi Afiyet Olsun !

 

Sağlık Teknolojisi’ne bir yenisi daha eklendi

18

Sevgili Genç Yorumcular, sağlık bilimlerinde yeni teknolojiler, buluşlar ortaya çıkmaya devam ediyor.  Bu resimde gördüğünüz şeffaf ve altınla çevrelenmiş grafen bant bir moda aksesuarın dövme olmadığı ve marifetinin, kan şeker seviyenizi takip etmek ve gerektiğinde diyabet ilacı vermek olduğunu bilmelisiniz. Seoul Ulusal Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak görev yapan Dae-Hyeong Kim ve araştırma ekibi tarafından tasarlanmış bu prototipte vücut sıcaklığınızı tespit edecek ve terinizin pH/kimyasal bileşimini inceleyecek algılayıcılar var. Daha sonra yanınızda taşıdığımız akıllı telefon da yüklü bir uygulamaya verileri gönderiyor. Sistem terinizin durumuna göre size ilaç gerektiğine karar verirse, telefondaki uygulama ilaç miktarını ayarlıyor (tip II diyabet için metformin). Bandın mikro-iğne dizisi vücudunuza tam da istenen miktarda enjeksiyon yapıyor. Şu andaki hâli ile mikro-iğne dizisi, koldaki bandın vücut sıcaklığının 40 derece olduğunu tespit edince çalışmaya başlıyor. Bu da tropik ve diğer genel olarak sıcak konumlarda bandın kullanımını sınırlıyor.

Kaynak: bilim.org

 

Muhammed Zorlu
zorlu@yeniasya.com.tr

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*