Bir Yudum Kitap – TED

Artık akıllı telefonlar, bilgisayarlar neredeyse herkesin elinde. İnternete erişim ise oldukça kolay. Özellikle de bu teknolojilerin yaygınlaşmaya başladığı yıllarda doğmuş olan biz gençler, küçük yaşlardan beri bu aletlere yatkın ve aşinayız.
İnternetin muazzam bir bilgi kaynağı olmasının yanı sıra sık sık hayatımızı olumsuz etkileyebildiği de bir gerçek. Peki, internette değerli zamanımızı israf etmeden ondan nasıl faydalanırız? Tabi ki bu noktada kişinin kendi iradesi rol oynuyor, kaldı ki ben kimseye irade dersi verebilecek durumda değilim. Ancak internetten ve teknolojik cihazlardan faydalanabileceğimiz bazı hizmetler ve internet siteleri keşfettim ve bunları sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun bakalım.

Bir Yudum Kitap

izi her sabah e-posta kutunuza bırakılmış, beş-on dakikada okunabilen güzel bir pasajla karşılıyor. Türk veya Dünya Edebiyatı’ndan tanınmış yazarlardan yeni yazarlara kadar geniş bir yelpazeden seçiliyor bu pasajlar. Okumaya nerden başlayacağınızı bilemiyorsanız, vakit bulamıyorsanız veya her gün yeni bir kitap keşfetmek istiyorsanız sizin için güzel bir başlangıç olabilir. Hizmetin Book Morning adıyla İngilizce versiyonu da mevcut ve ikisi de tamamen ücretsiz. Her gün yepyeni bir kitaptan bir bölüm okumak, diğer abonelerle aynı pasaj üzerinden farklı düşünceler üretmek oldukça güzel bir deneyim. Bence bir deneyin yani 🙂

Abone olmak için biryudumkitap.com veya bookmorning.co adresine girip mail adresinizi girmeniz yeterli.
Foto 1

TED

Bir diğer önerim ise belki de hepimizin duyduğu ted.com. ‘Nedir bu TED?’ diyecek olursanız; “yaymaya değer fikirler” sloganıyla yola çıkan, kâr amacı gütmeyen bir organizasyon tarafından düzenlenen bir dizi konferans diyebiliriz. Bu konferanslar teknolojiden kültürel konulara kadar pek çok konuda olabiliyor ve dünyanın farklı yerlerinde gerçekleştiriliyor. Konuşmacılar ise sanatçılardan, akademisyenlere, mühendislerden öğrencilere kadar farklı gruplardan insanlar. Tüm bu konuşmalar kaydedilerek ve hatta gönüllü bir çevirmen ekibi tarafından altyazılar eklenerek ted.com’da ücretsiz sunuluyor. İnternet sitesi üzerinden veya Youtube kanalından videolara bakarak ilginizi çeken bir konuda konuşmalar bulabilirsiniz.

22

Daha çok okumak, öğrenmek, teknolojiden faydalanabilmek dileğiyle!

 

Sayfamızla iletişim için:
edibenuruner@gmail

 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*