KİTAPLAR BOYNU BÜKÜK KALMASIN!

Değerli Genç Yorum okuyucuları;

Kitap okumanın önemi üzerine çok şey yazılır, söylenir, fakat iş uygulamaya gelince daha ötesine gidemeyiz. Değişen zaman, gelişen teknoloji ve sosyal medyanın hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması ile de artık kütüphanelerimizin ve kitapçılarımızın boynunun bükük kalması da cabası.

Kitap okumanın ve kitap sayfalarının kokusunu duymanın, birbirimize kitaplar tavsiye etmenin artık eskilerde kaldığı günlerde yaşıyoruz.

Genç Yorum olarak bu unutulan güzel alışkanlığı tekrar canlandırmaya niyetlendik. Bu sayımızda iki birbirinden güzel eser hakkında kısa bir tanıtım yapmak istiyoruz.

Okumaya kendi iç dünyamızdan başlamamıza vesile olsun diye, ilk tavsiye kitabımız Kemal Sayar’ın “Beni Sessiz de Sevebilir Misin?” isimli eseri…
62 61

Kısa kısa denemelerden oluşan kitapta modern toplumun koşuşturmacasında, yoğun ve hızlı geçen zaman içerisinde unuttuğumuz ve ihmal ettiğimiz iç dünyamıza genel bir bakış sunuluyor. Kitapta ilerledikçe kendi iç dünyamızın, dışarıya göre ne kadar büyük olduğunu ve hayatımızdaki birçok problemin dışımızda değil de kendi iç dünyamızda halletmemiz gerektiği anlatılıyor. İç dünyamız ile içinde bulunduğumuz dış dünyamız arasındaki iletişimin sağlıklı kurulması adına da çok önemli bilgiler bulunuyor. Adeta zihinsel bir terapi gibi olan bu kitabı bir solukta okuyacaksınız

İkinci tavsiye kitabımız ise iki ilim dalı olan tarih ve tıp ilimleri arasındaki bağın kurulduğu; Tarihçi Talha Uğurluel ile Tıp Doktoru Muammer Kayatekin’in ortak çalışması olan Tarih tıbbı konuşturdu I ve II isimli eserler.
64 63 65

Antik Yunan’dan Roma İmparatorluğu’na, Osmanlı Devleti’nden Cumhuriyet sonrası günümüz yakın tarihine kadar yaşanmış birçok tarihî ve tıbbî olayın titizlikle ele alındığı bu iki kitapta dönemin şartlarına göre yaşanılan ve gizemi çözülemeyen olayların tıp ilmi desteği ile nasıl çözüldüğü anlatılıyor. Resimli ve renkli tasarımı ile tarihi olaylar, okuyucuya heyecanlı bir zaman yolculuğu içerisinde, sıkmadan ve yormadan keyifli bir şekilde sunuluyor. Tıbba ve tarihe karşı ilginiz varsa, bu iki kitabı mutlaka edinin diyor, keyifli okumalar diliyoruz.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*