TEKNO EKİM

Samsung Galaxy Note 7 toplatılıyor

Samsung, bazı ülkelerde Galaxy Note 7’leri geri toplayacak ve cihazın satışlarını geçici bir süre durduracak. Şirketin zararı milyar dolarla ifade ediliyor. Neden mi? Çünkü aniden bir telefon birinin elinde patladı. Böylece patlama olayından sonra Samsung Galaxy Note 7’ler toplatılıyor!

Samsung’un bu yılki üst seviye akıllı telefonu Galaxy Note 7 ile ilgili her şey çok güzel giderken, birkaç hafta içinde iki kez gelen Galaxy Note 7 modelinin bataryasının patlaması haberleri Samsung’un cihazla ilgili kritik bir karar almasına neden oldu. Samsung tarafından da doğrulanan, Note 7’nin şarj esnasında patlamasının ardındaki perde aralanırken zarar milyar dolarla ifade ediliyor.
32

Bir araç alev aldı

Nathan Dornarcher isimli kullanıcı, telefonunu aracında şarjda bıraktığını, şarj sırasında Note 7’nin patladığını söyledi. Dornarcher, aracın alev almış görüntülerini de Facebook hesabından yayınladı.

İşten çıkarmalara sebep olabilir

Teknoloji firması Samsung Electronics cihazların ateş aldığına dair haberler üzerine Galaxy Note 7 model telefonları küresel çapta geri çağırmaya hazırlanıyor. İçerden gelen ilk bilgilere göre yaşanan problem ses getirecek türden işten çıkarmalara da sebep olabilecek kadar büyük.

Samsung büyük bir sıkıntıyla boğuşurken en büyük rakibi iPhone, iPhone 7 lansmanına hazırlanıyor. Hadi hayırlısı…

 

Tanıtım: Google Duo

Google’ın görüntülü görüşme uygulaması Google Duo çıktı. Google, yeni görüntülü arama uygulaması Google Duo’yu uygulama mağazalarında yayınladı. Google’ın Google I/O 2016 etkinliğinde duyurduğu Google Duo iOS ve Android için uygulama mağazalarında yerini aldı.
66

Tek dokunuşla yüksek kalitede görüntülü görüşme imkânı veren uygulamada yer alan “Knock Knock” adlı özellik ile kullanıcılar, gelen bir aramaya yanıt vermeden önce video ön izlemesini sunuyor. Basit bir arayüz ve basit özellikleri ile gelen Google Duo ile görüntülü görüşme yapmak için arkadaşınızı davet etmek yeterli oluyor.

Google hesabı gerekmiyor

Google Duo, Google’ın hâlihazırda anlık iletişim platformu olarak çalışan Google Hangouts’un basit ve sadece video görüşmelerine odaklanan bir versiyonu olarak dikkat çekiyor. Google’ın diğer servislerinden farklı olarak Duo’yu kullanmak için herhangi bir Google hesabı gerekmiyor.

Google Duo uygulaması, WhatsApp ve Telegram benzeri anlık mesajlaşma platformlarında olduğu gibi cep telefonu numarası üzerinden aktive edilip, yine telefon defteri üzerinden iletişim kuruyor.  Hem Wi-Fi hem de mobil internet paketi üzerinden Google Duo’yu kullanmak mümkün. Tabi uygulama yüksek kalitede görüntülü iletişim sunduğu için mobil veri paketini kullanlar için veri ücretleri de abonesi olunan operatöre göre değişebiliyor. Marketlerinizden indirmeniz mümkün.

 

Ücretsiz internet ve cep telefonu şarj istasyonları kuruldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı altında yürütülen “Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor” projesi kapsamında güneş enerjisi ile çalışan cep telefonu şarj ve ücretsiz Wi-Fi istasyonu kurdu. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda kurulan ilk istasyon hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonunda USB ile şarj olabilen tüm elektronik cihazlarını, USB soketleri veya hazır şarj kabloları aracılığıyla 7 gün 24 saat şarj edebilecek. İnternetin tüm olanaklarından da Wi-Fi aracılığı ile faydalanabilecek.

07 06

Günümüz koşullarında bilgi ve teknoloji yatırımlarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Hedefimiz her alanda teknolojinin tüm fırsatlarından yararlanarak, insanımızın yaşam standartlarını daha da üst seviyeye çıkarmaktır. Bunun için de önceliğimiz çevre dostu projelerdir. İstasyonlarımız güneş enerjisi ile çalıştığı için çevreye de zarar vermiyor. Kısa süre içerisinde de vatandaşlarımızın yoğun olduğu ve daha çok ihtiyaç duyabilecekleri Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi, Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Denizli Devlet Hastanesi’nde kurularak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

Darısı tüm şehirlerin başına…

 

Muhammed Zorlu
zorlu@yeniasya.com.tr

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*