KİTAP SEVGİ KÖPRÜSÜDÜR

Değerli Genç Yorum Okuyucuları;

Kitap seçimi, kitap ile okuyucu arasındaki sevgi köprüsüdür. Öyle ki, “Kitap sevdiğini bulur.” der Cemil Meriç. Bu köprüyü kurmada yardımcı olabilecek iki tavsiye kitabımız ile keyifli okumalar diliyoruz.

78

Bu ayki kitap önerilerimizin ilki Nuriye Çeleğen’den “Örtüde Yetmiş Esma”. Örtünün anlamının ne olduğunun, geçmiş zamanlarda ve şimdiki zamanda ne anlama geldiğinin anlatıldığı kitapta Asr-ı saadet ikliminde yaşanmış ve günümüzde birçoğu bilinmeyen hadiseler ışığında Peygamber Efendimiz’in (asm) sıfatları ile Esmâ-ül Hüsnâ arasında bağlantılar kurulmakta. Edebî bir üslup kullanan yazar, annelerimizin örtüsü ile hanımlara hitap ederken, beyler için de çok önemli hususlara değiniyor. Günümüzde çok tartışılan ve gittikçe anlamını yitiren tesettürün, kadının fıtratı başta olmak üzere diğer tüm içtimai meselelerde nizam veren bir rolünün olduğu detaylı bir şekilde anlatılıyor. Bu kitabı okurken zihin ve kalp dünyanızda birçok manânın açıldığını göreceksiniz.

79

Bir diğer tavsiye kitabımız; içerisindeki her bir hikâyenin altın değerinde olduğu Şaban Döğen’in “Altın Sayfalar” isimli eseri. Şaban Döğen bu kitapta bizleri tarihin ara sokaklarında gezdiriyor, tarihin tozlu raflarından bizlere “Altın sayfalar”ı okutturuyor. Yaşanmış ibretlik hikâyelerin olduğu kitapta her bir hikâyede günümüze ve yaşama dair hisseler var.

Özellikle Asr-ı saadet olmak üzere İslâm öncesi ve günümüze kadar tarihte yaşanmış ahlak öykülerinin anlatıldığı kitap, oldukça geniş bir zaman dilimi ve coğrafyadan derlenmiş hikâyeleri okuyucuya sunuyor. Her bir hikâye, nasıl hakikî bir kul ve kâmil bir insan olunabileceğini tarihteki ibretlik karelerle canlı olarak karşımıza getiriyor. Yazarın kendine özgü üslubu ile umuyoruz ki tevarüs ettiğimiz medeniyetimize olan sevginiz daha da artacak; zihin ve gönül dünyanıza bir pencere de bu kitap ile açılacak.

 

İlknur Fatma Kemerli
i.f.nogay@hotmail.com

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*