BİR UYGULAMA, BİR HİKÂYE

Tandem

Tandem, dil öğrenen insanların bir araya gelip pratik yapması için oluşturulmuş bir uygulama. Bu amaçla yapılmış pek çok uygulama arasından benim en beğendiğim bu oldu. Uygulamaya kayıt olduktan sonra profiliniz incelenmek üzere sisteme gidiyor ve kısa bir süre sonra uygulamayı kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Uygulamanın flört veya reklamcılık gibi amaçlarla kullanılmamasına önem veriliyor ve amacına uygun olmayan kullanımlar tolere edilmiyor. Profilinizi oluşturken adınız, yaşınız, öğrendiğiniz dil gibi bilgilerin yanı sıra ilgi alanlarınızı, hedeflerinizi ve nasıl insanlarla konuşmak istediğinizi giriyorsunuz ve konuşmak istediğiniz insanların yaş aralığını belirleyebiliyorsunuz. Uygulamanın en beğendiğim yanlarından biri sadece kendi cinsiyetinizden kullanıcıların size ulaşabilmesi için sınırlama koyabilmeniz. Ayrıca belli bir konu başlığı altında farklı kullanıcılarla sohbet etmenizi sağlayan özellikleri var.
42

Benim gibi yeni bir dile başladıysanız veya eskiden bildiğiniz bir yabancı dili hatırlamak, geliştirmek istiyorsanız denemeye değer. İyi konuşmalar 🙂

 

The Nine Nanas

Her gün çevremizde olup biten üzücü olayları, kötü koşullarda yaşamak zorunda olan insanları bir aklınıza getirin. Bizzat şahit olunmadıkça unutuluyor, aklımıza geldiğinde bizi üzmekten başka bir işe yaramıyor çoğu zaman bu olaylar. “Ben ne yapabilirim ki” diye düşünürken rast geldiğim bir makaleyi anlatacağım sizlere.

Aynı mahallede yaşayan ve kendilerine “Dokuz Nine” gibi çevirebileceğimiz, “Nine Nanas” diyen dokuz kadın da bir gün kendilerini insanların yaşadıkları sıkıntılardan şikâyet ederken bulmuşlar. Ne yapabileceklerini düşünüp insanlara yardım etmek için para ve market kuponları biriktirerek işe başlamışlar. Mahallede dolanıp yardıma ihtiyacı olan insanları tespit ederek anonim bir şekilde faturalarını ödeyerek, çocuklarına kıyafet alarak yardım etmişler. Her gece 4’te buluşup gün doğana kadar yardıma muhtaç insanlara göndermek üzere kek ve pastalar pişiren Nineler, bu işe 1977 yılında başlamışlar ve yaptıkları bu yardımları 30 yıl boyunca bir sır olarak saklamışlar. Hâlâ anonim olarak insanlara yardım etmeye devam ediyorlar ve artık onların özel tarifli kek ve pastaları internet üzerinden de alınabiliyor. Ufak bir çaba olarak giriştikleri iş sayesinde kendi çevrelerine 900.000 dolara yakın katkıda bulunmuşlar şimdiye kadar.
43

Bu yapılabilecek ve dünya üzerinde haberimiz olmadan yapılan nice iyiliklerden bir örnek. Biz ne de olsa “Hiç olmazsa bir tebessümün de mi yok?” buyuran bir peygamberin ümmetiyiz. Öyleyse ufak da olsa bir şeyler yapmak gerek. Haydi, çevremize bir bakıp biraz beyin fırtınası yapalım, çokça dua etmeyi de unutmayalım 🙂

 

Orijinal makale için: http://huff.to/1cWhJPG

 

Edibenur Üner

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*