MONDLY VE TWILIGHT UYGULAMALARI

MONDLY

Mondly bir dil öğrenme uygulaması. Herkesin kendince öğrenme yöntemleri vardır, belki bu da size en çok yardımı dokunan uygulama olabilir.

Geçen aylarda tanıttığımız diğer uygulamalardan farklı olarak Mondly daha çok konuşma odaklı ilerliyor. Konulara göre diyaloglar üzerinden dersler var ve yazılı olarak takip ettiğiniz diyaloğu bir yandan da dinleyerek öğreniyorsunuz.
Ayrıca uygulamada bir de “chat bot” yani konuşma robotu var. Pratik yapmak istediğinizde Mondly’nin robotunun yönlendirmeleriyle öğrendiklerinizi uygulayabiliyorsunuz. Mondly’nin uygulama içinde satılan dersleri de var, ama gördüğüm kadarıyla ücretsiz kısmı da gayet iyi. Ayrıca tüm cihazlara uyumlu. Dil öğrenmek istiyorsanız bir de bu şekilde deneyebilirsiniz.

mondlylanguages.com

 

TWILIGHT

Telefon ve bilgisayarlarımız çoğu zaman uyku kalitemizi etkiliyor. Ekranlardaki mavi ışık gözlerimizi ve beynimizi etkileyerek zor uyumamıza sebep olabiliyor. Twilight, ekranları güneşe göre ayarlayarak daha rahat uyumanızı veya geç saatlerde telefon ekranından daha rahat okumanızı sağlıyor. Özellikle de güneş battıktan sonra bilgisayar veya telefonla uğraşmak gözlerimi çok yoruyordu; ben faydasını gördüm. Siz de bir deneyin derim. 🙂

twilight.urbandroid.org

 

Edibenur Üner

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*