ONUN (ASM) MERHAMET VE ADALETİNE MUHTACIZ

Fahr-i Kâinat Efendimizin (asm) beşerî ve nebevî hayatı boyunca Kur’ân’ın bütün emirlerini a’zamî mertebede yaşayıp, tüm insanlığa rehber olduğu güneş gibi bir hakikattir. Beşerî ve nebevî hayatının yanı sıra devlet adamlığı ile de ümmete rehber olan Efendimizin (asm) en belirgin vasıflarından biri de hiç şüphesiz adaletli olmasıydı.

Günümüzde adalet vurgusu, gün geçtikçe zaruret derecesi artan bir ihtiyaç. Geçtiğimiz aylarda “Adalet Aranıyor” sayısı yapmış ve adaleti genel hatlarıyla ele almıştık. Nisan ayı Kutlu Doğum’u içinde barındırması münasebetiyle, bu aylarda Efendimizin (asm), ümmete aciliyetle lâzım olan yönlerini öne çıkarmaya gayret ediyoruz. 2016 Nisan’ında onun (asm) merhamet yönüne vurgu yapmıştık. Kendisinde merhamet ve adaletin birlikte tecelli ettiğini, adeta hemhâl olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayımızda da “Adalet Peygamberi” diyerek onun adalet yönünü naçizane sayfalarımıza taşımaya çalıştık.

Kapak dosyamızda: Mustafa Oral, “Merhamet ve adalet Reis Bey”; Süleyman Kösmene, “Adalet dinin temelidir”; Melike Nursultan Üner, “İnsan olmanın adaleti” ve Mücahit Çakır, “Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür” yazılarıyla Efendimiz’in (asm) adalet yönünü ele aldılar.

Bu sayımızın istifadeye medar olmasını ve Efendimizin (asm) şefaatinden nasiplenmemize vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyoruz.

Onu (asm) salât ve selam ile anıyor, sünnet-i seniyyesine uygun yaşayıp, Allah’ın rızasına erişerek, ahirette o Nur (asm) ile birlikte olmayı arzu ediyoruz.

Rabbim bizleri ona (asm) layık ümmet eylesin. Kalemlerimizi o Nur (asm) ile nurlandırsın.

Dualarınızı bekliyoruz değerli Genç Yorum okurları…

Selam ile…

 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*