“MÜ’MİNİN EĞLENCESİ RAMAZAN” GELDİ!

Selam Olsun Sana Sevgili Okur;

Şükürler olsun ki, bir Ramazan’a daha eriştik. Rabbimiz, Ramazan’ın şerefiyle şereflenmeyi, feyzinden ve bereketinden tam istifade etmeyi de nasip etsin inşaallah bizlere.

Ve şükür ki, bu ay da seninle buluştuk.

Risale-i Nur Külliyatı’ndan Ramazan Risalesi’ni mümkün olduğunca tefekkür etmeye çalıştığımız bu sayımızda, “oruç” hakikatinin ruhuna doğru bir seyahat gerçekleştirdik. Oradan edindiğimiz kalbî ve fikrî tefekkürleri de sayfalarımıza taşıdık. Dileriz bu sayımız, mübarek Ramazan’ın manevî bir şükrü hükmüne geçer.

Kapak konumuzu belirlediğimiz yayın kurulu toplantımızda, Ramazan ayının hakikî bir eğlenceyi içinde barındırdığı kısma odaklandık ve mü’minin eğlencesi olduğuna kanaat getirdik. Bu kanaatimizi destekleyen elbette ki, Ramazan Risalesi’nde bahsi geçen “ruhanî ve melekî eğlenceler”di. Çünkü insan cesed ve mideden ibaret bir varlık değildi. Cesedinin ve midesinin bazı ihtiyaçları olduğu gibi, kalp, ruh, akıl gibi latifelerinin de ihtiyaçları vardı. Ve insan onların bu ihtiyaç seslerini sair zamanlarda yeterince duyamayabiliyordu.

Vücudumuz maddî cihazatlarını süflî eğlencelerle doyururken, kalp, ruh, akıl da eğlencelerini arıyordu. Ve ayların sultanı Ramazan ile beraber, ihtiyaç sesleri net bir şekilde duyulmaya başlanıyor, oruç sayesinde mide ağlarken, bu cihazlar ruhanî ve melekî eğlencelerle keyifleniyordu.

Yılın 11 ayı eğlenen mide de biraz ara vermeli, kendini sorgulamalıydı tabi. Gerçi iftar ve sahur sofraları da mide için ödül ve eğlenceden geri değildi hani…


Geleneksel Ramazan mahyası, “Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan” hafızalarımızda çokça yankılanırken; dergimizin okur ve yazarı gençlerle yaptığımız kapak başlığı istişaresinde öne çıkan cümleleri de sizlerle paylaşalım istiyoruz. Ramazan ayının hatırası olarak onlar da burada dursun.

 

  • Kalkın Ramazan geldi!
  • Haydi eller duaya!
  • Eğlencenin Ramazan hâli…
  • Mutluluğa Ramazan…
  • Ramazan var, keder yok!
  • Ramazansa mutluluk…
  • Ruhumun neşesi Ramazan!
  • Hayat Ramazan ile güzel…
  • Ruhun gıdalanma vakti…
  • O zaman Ramazan…

 

Dergimizin her sayısında pek çok gencin emeği, desteği var. Şu an bu satırları okuyan sen de bu deste­ğin bir parçasısın. Sana ve tüm Genç Yorum gönüllü­lerine tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mübarek Ramazan ayının hepimize sonsuz hayırlar, bereketler getirmesini diliyor ve Rabbimizden, Ramazan’dan ha­kikî eğlence hissemizi bol eylemesini niyaz ediyoruz.

Bin ay kadar meyvedar olan Kadir Geceni ve saa­detli Ramazan Bayramını da tebrik ediyoruz. İftar ve sahur dualarından bizleri de eksik etme sevgili okur. Bize herhangi bir sebeple yazmayı, ama muhakkak yazmayı da ihmal etme. Selam, muhabbet ve dua ile…

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*