14 Yaşındayız!

Merhaba Sevgili Okur;
Bu ay, seninle buluşmuş olmanın heyecanını ayrı bir yaşıyoruz. Çünkü bundan tam 13 yıl önce, etrafımızda olup biten her şeyi gençlerin yaklaşımıyla yorumlama temel prensibiyle dergimiz yayın hayatına başladı. Ve başladığı günden itibaren; şimdi bazısı ahirette, bazısı başka başka yerlerde, bir kısmı da hâlâ maddî manevî varlığıyla yanımızda olanların katkılarıyla bugünlere geldi.

Hâl-i hazırda yayın yönetmenliğini sürdürdüğüm Genç Yorum dergimizin, fedakâr ve pek çalışkan ekibine ve siz değerli okurlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Biz bugüne kadar neleri genç bir yaklaşımla yorumlamadık ki? Sevgiyi, kardeşliği, düzeni, birliği, demokrasiyi, adaleti, eğitimi, ekolojiyi, ekonomiyi, haramı-helali, iyiyi-kötüyü, aşkı-nefreti ve güncel pek çok şeyi… Gayemiz; nüfusun dörtte birini oluşturan kuru bir kalabalık olmaktan çıkıp, geleceği aydınlatan birer yıldız kümesi olduğumuzu, önce kendimize, sonra başkalarına göstermekti. İşte bu güzel gaye için çalışmaya başlayanlara, bu bayrağın buralara taşınmasında emeği geçenlere elbette teşekkür edeceğiz. Onlar bir adım attılar, biz de bu adımı yeni başlangıçlarla ileriye taşımakla kendimizi bahtiyar biliyoruz. Ve bu nedenle bu ayın kapak konusu “başlamak” üzerine.

Başlamanın bizim için mânâsı büyük. Biraz bunu paylaşalım istedik. Çok değerli yazarlarımız da kapak yazılarıyla buna katkıda bulundular. 13 yıl önce “Bismillah” diyerek başlanan ve her ay “Bismillah” diyerek yeniden başladığımız ve inanılmaz lezzet alarak yaptığımız bu işin mükâfatı kendi içinde adeta. Nihai hedefimiz ise rıza-i ilahî tabiî ki. Elbette yorulduğumuz, yıprandığımız ya da “ işin içinden çıkamıyoruz “ dediğimiz zamanlar oldu. Ama zorluklar karşısında pes etmeden, yeniden başlamaya kendimizi ikna ettik. Azaldık, çoğaldık, büyüdük, küçüldük; ama genç olarak kaldık. Gençlerin ve ebedî gençliği arayanların dergisi olarak hafızalara kazındık.

Şimdi sizi dergiyle baş başa bırakmak istiyorum. Zira görüyorum ki, “başlamak” ile ilgili ne düşünüp, ne konuştuysak aslında kendimizi anlatmışız. 13 yıldır bitiremedik biz bu işi sevgili okur, hâlâ güzel bir başlangıçtayız.

Bir buçuk yıl önce başladığımız cânımız Keçelimiz de güçlü kadrosuyla bizimle devam ediyor. Dergimizle olan, bu her ay yeninden yeniye yolculuğumuza, “ben de başlamak istiyorum” diyeniniz varsa, bizimle irtibata geçmek için acele etsin. Zira şimdi “başlamak” zamanıdır.

Yeni başlayan ayınız, baharınız, bayramınız, eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun.

Sevgiyle, hayatınızı adayacağınız mutlu başlamaklarla, Allah’la ve de bizimle kalın…

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*