Öğrenci işi kitaplık

Yoksa sizin de bir sürü kitabınız var ve kitaplığınıza sığmıyor mu? Dert etmeyin. Kolay yoldan ve ucuza kitaplık yapabilirsiniz.

Gerekli malzemeler:
5 adet kasa
Bıçak veya maket bıçağı
Sunta veya mukavva (benzer sert bir şey de olabilir)
2 arkadaş

Önce manav, market v.b. yerlerin yanından geçerken gözünüz açık olsun. Olur da tahsilat zamanıdır, kasa deposu açılır ve size, depo sahibine güzelce bir konuşma yapmak düşer, fırsatı kaçırmayasınız.

Evvela göze bir depo kestirilir ve tam olarak işe yarayacak kasalar gözünüze çarpmıştır bile. Hemen arkadaşın koluna vurulur ve ‘ben tahsilata gidiyorum’, denilerek kasaların yanına gelinir. Kimin en yetkili ve merhametli olduğu kısa bir bakışla çözülür. “Şey…” diyerek başlanır ve “Bana 4-5 tane kasa lâzım, birçok yere sordum bulamadım. Acaba sizden ücret karşılığında alma ihtimalim var mı?”

Eğer doğru kişiyi gözünüze kestirmişseniz, biraz kasalara bakar ve karar verir. Yok yanlış kişiyse; “Ahmet abiii, bi ba hale bayan bi şey diyor?” diyerek sizin yerinize doğru kişiyi çağırır. Başarılı bir şekilde kasalar alınır (bizimkisi plastik muz kasasıydı, tahta olsaydı daha sağlam olurdu, ama olmadı) ve derhal eve götürülür. Peşinize de 2 arkadaş takılır, zira tek elden zor olabiliyor. Derhal işe koyulunur.

Evvela kasa kirliyse yıkanır ve kurutulmaya bırakılır. Sonra üst üste konulur hepsi, 4 ayağı aşağı bakacak şekilde. Zaten ayakları birbirine tam oturuyor, ranza gibi. Ardından ön yüzde bulunan, kitapları koyacağınız yerdeki plastik şerit maket bıçağıyla kesilir, artık kitapları koymak için bir engel yoktur. Ancak kasanız plastikse bizimki gibi, eğilip bükülmemesi için sunta işinize yarayabilir. Mukavva da aynı işe yarar, ama bizde kırık bir dolap vardı, onun suntasını kasaya göre kestik, biçtik. Toplamda 6 parça suntamız oldu 5 kasa için. Üstünü de renkli kâğıtlarla süsledik, korkuluk gibi durmaması için.

Eee, artık kitaplar dizilir ve bi özçekim yapılıp özenle anne babaya atılır. Sonra da “Elin naaadan boş gızım, nası meraklısın bunlara” sözleri bir güzel işitilir. Arkadaşlara gösterilince de “Eee PDR’ciler anca oturuyo, böyle şeylerle uğraşıyor işte, bölümünüz kolay kızım sizin” diyenlere bir güzel; “Oturmayıp da napalım, yani ayakta mı terapi yapalım, Allah Allaaah” denip susturulduktan sonra kitaplar okunmaya başlanır.

Haydi, kolay gele arkadaşlar.

(Bu arada, o suntalar çok tozlanıyor haberiniz ola!)

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*