#öğrenciişitatil

Selam Keçeli Kardeşim;

Umarım yaz mevsimi senin için güzel geçiyordur. Neden geçmesin ki, çünkü okul yok. Doğruya doğru; hepimiz öğrenciyiz, pek çok öğrenci okulların kapanmasını iple çeker. Okulu sevmediğimizden değil elbet; Yoğun ders ve sınav dönemlerinde insan “bitse de gitsek” diyor ister istemez. Ama bir süre sonra okulu ve arkadaşlarımızı özleyip yeni dönemin başlamasını heyecanla bekler hale geliyoruz. Tatilin başlarında olduğumuza göre, sanıyorum sen henüz sıkılmadın. Peki, nelerle meşgulsün, sen de anlatsana biraz!

Benim eğitim yılım sana göre biraz geç bitiyor bu sene; Hatta sen bu satırları okurken ben muhtemelen hâlâ ders çalışıyor olacağım. O yüzden sana yaptıklarımdan değil, yapmayı planladıklarımdan bahsetmek istiyorum bu ay. “E bir iki ay sonra da anlatabilirdin” diyebilirsin belki. Ama şimdi konuşursak seninle ve diğer Keçelilerle, aramızda fikir alışverişi imkânı olur. Düşünsene; Güzel bir fikir alıyoruz, fakat tatilin sonuna gelmişiz, hobaaa bekle bir dahaki tatili! Bu yüzden istedim ki bu ay, yaz için eğer yoksa kendimize planlar yapalım ve bu planları sosyal medya üzerinden birbirimizle paylaşalım. Bakalım ne kadarını gerçekleştirebileceğiz veya belki bizim planlayıp gerekleştiremediğimizi başka bir Keçeli gerçekleştirecek.

Hatırlarsan sana geçen sene Risale-i Nur okuma programlarından bahsetmiştim. Okuma programlarının her tatil için mutlaka gerçekleşmesi gereken cepte bir program olduğunu kısaca hatırlatarak ayrıntıları için seni o yazıya havale ediyorum. Bu arada ben okuma programımı yaptım. O yüzden hâlâ yapmayan varsa hemen harekete geçsin bakalım.

Onun dışında ben bu yaz kafayı sanatsal ve sporsal etkinliklere taktım Keçeli. Hemen her ilde bulunan halk eğitim merkezleri, sene içinde olduğu gibi yaz döneminde de ücretsiz kurslar açıyor. Bu kurslar sayesinde yaz tatili yabancı dil öğrenerek, spor yaparak, enstrüman çalarak, sanat etkinliklerinde bulunarak çok verimli geçebilir. Ama ben bu sene parçalı bir tatil yapacağım ve birkaç il dolaşacağım için bu kurslardan istifade edemeyeceğim. Fakat senin vaktiniz müsaitse hemen en yakın halk eğitim merkezine gidip mevcut kursları araştırmanı tavsiye ederim. Belki sen okul döneminde de bir spor merkezine kayıtlısındır. Hakikaten içinizde düzenli olarak spor yapan, futbol, basketbol, tenis oynayan varsa gıpta ederim. Benim uzun zamandır tenis oynama isteğim var. Tenis, tıpkı yüzme gibi bütün vücudu çalıştıran bir spor. Bunun yanında elbette bir strateji sporu. Bu yüzden yüzmeyle beraber tenise de ufaktan başlamak bu yaza dair birinci planım.

İkinci olarak yarım bıraktığım bir minyatür eğitimim ve kısa süreli bir seramik deneyimim olmuştu. Önümüzdeki dönem ona devam etmeyi planlıyorum. Tatilde kendi kendime de olsa eski bilgileri hatırlamak ve küçük uygulamalar yapmak istiyorum. Belki çok başarılı olmayacak, ama benim için üzerimdeki ölü toprağını atmaya yardımcı olacak bu küçük sanatsal ve sporsal faaliyetler.

Boş vaktimizi faydalı geçirmenin yanı sıra bu etkinliklerin üzerinde durmamın bir sebebi daha var, o da sporun birleştirici, sanatın iyileştirici etkisine olan inancım. Yoksa insan bir şekilde vaktini doldurabilir. Ama vakti doldururken öldürmek yerine; hem zihinsel hem bedensel olarak kendimizi geliştirmek, duygularımızı dışa vurarak kendimizi olumsuz duygu ve düşüncelerden arındırmak, bir şeyler üretmek, ürettiklerimiz içinde Allah’ın Sâni’ (Allah’ın yarattıklarını sanat eseri olarak meydana getirmesi) ismini tefekkür etmek imkânı varsa neden değerlendirmeyelim. Bütün bunları yaparken insanlarla yeni ilişkiler geliştirerek, okuma ve yaşama gayreti içinde olduğumuz hakikatleri onlarla da paylaşarak o bir iki aylık tatil dönemini hem dünya hayatımız, geleceğimiz, kişiliğimiz hem de ahiretimiz için çok meyvedar edebiliriz.

Şimdi, bugünden itibaren yaptığın faaliyetleri, eğer sosyal medya kullanıyorsan #öğrenciişitatil etiketiyle sosyal medya hesabından, kullanmıyorsan aysenur@gencyorumdergisi.com adresine mail göndererek paylaşıyorsun. Paylaşalım ki birbirimizden haberdar olalım, birbirimize fikir ve şevk verelim, değil mi ama?

Sevgiyle kal…

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*